ANNONSE
Annonse

Vil styrke lokalavisene

Tor Kåpvik, Ingeborg Briseid Kraft og May-Brith Døssland var delegater fra Nordre Aker på Venstres landsmøte. Foto: PRIVAT

– Som bydelspolitiker vet jeg hvor viktig Nordre Aker Budstikke er for lokaldemokratiet, sier nestleder i bydelsutvalget, Ingeborg Briseid Kraft (V).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.04.2018 kl 10:05

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GARDERMOEN / NORDRE AKER: I helgen var Ingeborg Briseid Kraft, May-Brith Døssland og Tor Kåpvik delegater fra Nordre Aker på Venstres Landsmøte på Gardermoen. Tema for landsmøtet var teknologi.

Kraft er nestleder i bydelsutvalget (BU), og Døssland har representert Nordre Aker Venstre i BU i flere perioder.

Ny mediepolitikk

I løpet av året skal regjeringen legge fram en mediemelding, som blant annet skal ta for seg den statlige mediestøtten, etter rapporten fra Mediemangfoldsutvalget, «NOU 2017: 7 - Det norske mediemangfoldet — En styrket mediepolitikk for borgerne». Som Kulturminister er det Venstre-leder Trine Skei Grande som skal legge frem mediemeldingen.

Trine Skei Grande ble gjenvalgt som leder ved akklamasjon. Foto: PRIVAT

Nærmedieforeningen, der Nordre Aker Budstikke er medlem, leverte en høringsuttalelse til Mediemangfoldsutvalgets rapport. Den har Ingeborg Briseid Kraft lest.

– Jeg ble inspirert av høringsinnspillet fra Nærmedieforeningen og sendte inn dette forslaget til landsmøtet, sier hun.

«Medienes etablerte forretningsmodeller er under press. Venstre vil at offentlige støtteordninger til mediebransjen rettes mot omstilling og prioriterer nyetableringer og innovasjon.»

– Forslaget fikk flertall og er nå vedtatt politikk i Venstre, forteller Kraft.

Nærmedieforeningens medlemmer; Nordre Aker Budstikke, Akersposten, Sagene Avis og Nordnesrepublikken, er bydelslokale aviser som ikke mottar pressestøtte eller andre statlige tilskudd.

Ingeborg Briseid Kraft. Foto: PRIVAT

– Som bydelspolitiker vet jeg hvor viktig Nordre Aker Budstikke er for lokaldemokratiet, og det bør ikke være sånn at små lokalaviser og nyetableringer må gi tapt mot store, riksdekkende aviser som mottar mer i subsidier fra staten enn avisens samlede lønnskostnader. Både demokratiet og mangfoldet er tjent med en omfordeling der nye aktører prioriteres og små lokalaviser sikres et minimum av støtte, sier Kraft.

LES OGSÅ: Ingeborg vil kartlegge alle turveier og stier i bydelen

Oljenæringen

Videre forteller hun fra landsmøtet at hun er glad for et vedtak som kan redusere oljeletingen.

– Jeg er særlig glad for at landsmøtet vedtok at vi vil redusere statens risiko i oljenæringen. Til nå har skatteordningen bidratt til mer leting enn det oljeselskapene ville gjort hvis ikke staten hadde vært med å ta risiko. Det betyr at det gjøres investeringer som ellers ikke ville vært lønnsomme. Venstre vil nå jobbe for at vi går bort fra ulønnsomme investeringer i oljesektoren og redusere risikoen for staten.

Skole og utdanning

May-Brith Døssland på talerstolen. Foto: PRIVAT

Tor Kåpvik var på landsmøtet for første gang, og debuterte på talerstolen. Han var særlig fornøyd med at Venstre gikk inn for å redusere antall kompetansemål i læreplanene og legge til rette for mer dybdelæring.

May-Brith Døssland, som ved siden av å være lokalpolitiker i Venstre, jobber som lærer på Kringsjå skole, tok ordet og talte for et bredere kulturtilbud for barn og unge:

– Vi vet at mange barn sitter foran pc-en 7-8 timer om dagen, og det er derfor viktig at det finnes gode kulturtilbud rettet mot barn og unge, slik at de får et alternativ til å sitte alene på rommet foran skjermen, sa Døssland.

LES OGSÅ:

Døssland: «Selv om en skole ligger på vestkanten, betyr ikke det at den ikke har utfordringer»

Vil ha kulturstasjon på Voldsløkka

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse