Vil tillate graffiti

Det vil fortsatt være nulltoleranse overfor tagging. Foto: Kristine Aakvaag Harnes

SV, Arbeiderpartiet og Venstre vil la bydelene bestemme selv om de vil tillate lovlige graffitivegger. Det betyr mulige graffitivegger i Nordre Aker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.01.2006 kl 11:14

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker: Bydel Nordre Aker har, i likhet med ti andre bydeler, Ap/SV/V-flertall. Om de tre partiene får det som de vil, kan det dermed dukke opp lovlige graffitivegger over hele byen. I dag har Oslo er det totalforbud mot den omstridte malerkunsten. Forslaget vil kun gjelde graffiti, mens nulltoleransen overfor tagging vil opprettholdes. Byutviklingsbyråd Grete Horntvedt er imidlertid motstander av all form for spraymaling på offentlig eiendom.

I miljøet rundt kulturhuset Hausmania har de lenge kjempet for at graffiti skal bli en lovlig form på linje med andre kunstuttrykk. Derfor blir det nye forslaget mottatt med glede.

I Bergen har man latt to store sentralt plasserte vegger bli brukt til graffiti, og invitert graffitikunstnere til å male.

- Efaringene er utelukkende positive, forteller kulturbyråd Henning Warloe (H).

Forslaget skal avgjøres i bystyret i disse dager, og det går mot flertall. Byutviklingsbyråd Grete Horntvedt er imidlertid motstander av all form for spraymaling på offentlig eiendom.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse