Vil varsle med lysende skilt

Bymiljøetaten skal teste effekten av elektroniske skilt. Se hvilke skoleveier som inngår i prosjektet.

ØSTENSJØVEIEN: Like før gangfeltet ved Harry Fetts vei er det satt opp elektronisk skilt som skal varsle bilister om at det er skolebarn i området.

Ved tre gangfelt på skoleveier i Oslo skal Bymiljøetaten nå teste ut et nytt varslingssystem rettet mot bilister.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

BYTTES UT: Slik ser de klassiske skolevei-skiltene ut.

Se bildet større

NORDSTRANDVEIEN: Rett etter denne svingen er det et gangfelt som brukes av skoleelever. Vil et lysende skilt gjøre det tryggere? ALLE FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

OSLO: Bymiljøetaten ønsker å vurdere effekten av elektroniske skilt, og i et nytt prøveprosjekt vil de tre steder i byen erstatte de tradisjonelle trekantskiltene som varsler om skolevei med led-skilt.

LES OGSÅ: Her får de endelig trafikklys

I øst og vest

De nye elektroniske skiltene er satt opp et lite stykke før gangfelt som brukes av skolebarn. Da bildene til denne saken ble tatt var skiltene ikke i drift ennå, men de svarte flatene vil få samme motiv som de tradisjonelle trekantskiltene med skolebarn på.

- De tre stedene er Sognsveien ved Idrettshøyskolen, Østensjøveien ved Harry Fettsvei og Nordstrandveien ved Langbølgen, opplyser seksjonssjef Anette Bjerke i Bymiljøetaten.

- Skiltet «fare fotgjengerfelt» skiftes ut med elektroniske led-skilt. Målinger av skiltets effekt gjøres ved en før-etterundersøkelse der antall biler som stopper og biler som passerer uten stopp for fotgjengere registreres, forklarer seksjonssjefen i Bymiljøetaten.

LES OGSÅ: Over hundre bilister tatt i "aksjon skolestart"

Skal måle farten

I tillegg til å registrere hvor mange biler som stopper, skal farten registreres de aktuelle stedene.

- Hastighetsnivået vil også bli målt for å se om elektroniske skilt har en hastighetsdempende effekt, sier Anette Bjerke i Bymiljøetaten.

Hun opplyser at de elektroniske skiltene vil bli satt i gang i løpet av kort tid. Prøveprosjektet vil pågå i minst i to år.

LES OGSÅ: Fikk 100.000 til trafikksikring i Østensjøveien, kommunen sier nei

Farlige skoleveier

Trafikksituasjonen rundt Munkerud skole er stadig et hett tema. Plasseringen av det ene nye, elektroniske skiltet i Nordstrandveien er rett før svingen med påfølgende gangfelt ved P.A. Holms vei. dette brukes av både munkerudelever og foreldre som skal levere i en nærliggende barnehage.

Krysset Østensjøveien-Harry Fetts vei er krysningspunkt for skolebarn til Østensjø skole. Beboere i området har flere ganger satt søkelyset på at det er farlig å bruke gangfeltet her, som ligger i en sving. De har foreslått både, trafikklys, fotobokser og fartshumper, uten at dette har blitt noe av.

Det elektroniske skiltet i Sognsveien ligger på skoleveien til Kringsjå barneskole og Nordberg ungdomsskole.

Nå gjenstår det å se om elektroniske skilter kan gjøre skoleveien tryggere.

LES OGSÅ:

Bydelsutvalget vil sikre Østensjøveien ved Harry Fetts vei

Foreldre utgjør den største trusselen på skoleveien

300 nye barn på Munkerud skole skaper frykt for trafikkaos

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse