Vil varsle med lysende skilt

Bymiljøetaten skal teste effekten av elektroniske skilt. Se hvilke skoleveier som inngår i prosjektet.

Vil varsle med lysende skilt

ØSTENSJØVEIEN: Like før gangfeltet ved Harry Fetts vei er det satt opp elektronisk skilt som skal varsle bilister om at det er skolebarn i området.

Ved tre gangfelt på skoleveier i Oslo skal Bymiljøetaten nå teste ut et nytt varslingssystem rettet mot bilister.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

BYTTES UT: Slik ser de klassiske skolevei-skiltene ut.

Se bildet større

NORDSTRANDVEIEN: Rett etter denne svingen er det et gangfelt som brukes av skoleelever. Vil et lysende skilt gjøre det tryggere? ALLE FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

OSLO: Bymiljøetaten ønsker å vurdere effekten av elektroniske skilt, og i et nytt prøveprosjekt vil de tre steder i byen erstatte de tradisjonelle trekantskiltene som varsler om skolevei med led-skilt.

LES OGSÅ: Her får de endelig trafikklys

I øst og vest

De nye elektroniske skiltene er satt opp et lite stykke før gangfelt som brukes av skolebarn. Da bildene til denne saken ble tatt var skiltene ikke i drift ennå, men de svarte flatene vil få samme motiv som de tradisjonelle trekantskiltene med skolebarn på.

- De tre stedene er Sognsveien ved Idrettshøyskolen, Østensjøveien ved Harry Fettsvei og Nordstrandveien ved Langbølgen, opplyser seksjonssjef Anette Bjerke i Bymiljøetaten.

- Skiltet «fare fotgjengerfelt» skiftes ut med elektroniske led-skilt. Målinger av skiltets effekt gjøres ved en før-etterundersøkelse der antall biler som stopper og biler som passerer uten stopp for fotgjengere registreres, forklarer seksjonssjefen i Bymiljøetaten.

LES OGSÅ: Over hundre bilister tatt i "aksjon skolestart"

Skal måle farten

I tillegg til å registrere hvor mange biler som stopper, skal farten registreres de aktuelle stedene.

- Hastighetsnivået vil også bli målt for å se om elektroniske skilt har en hastighetsdempende effekt, sier Anette Bjerke i Bymiljøetaten.

Hun opplyser at de elektroniske skiltene vil bli satt i gang i løpet av kort tid. Prøveprosjektet vil pågå i minst i to år.

LES OGSÅ: Fikk 100.000 til trafikksikring i Østensjøveien, kommunen sier nei

Farlige skoleveier

Trafikksituasjonen rundt Munkerud skole er stadig et hett tema. Plasseringen av det ene nye, elektroniske skiltet i Nordstrandveien er rett før svingen med påfølgende gangfelt ved P.A. Holms vei. dette brukes av både munkerudelever og foreldre som skal levere i en nærliggende barnehage.

Krysset Østensjøveien-Harry Fetts vei er krysningspunkt for skolebarn til Østensjø skole. Beboere i området har flere ganger satt søkelyset på at det er farlig å bruke gangfeltet her, som ligger i en sving. De har foreslått både, trafikklys, fotobokser og fartshumper, uten at dette har blitt noe av.

Det elektroniske skiltet i Sognsveien ligger på skoleveien til Kringsjå barneskole og Nordberg ungdomsskole.

Nå gjenstår det å se om elektroniske skilter kan gjøre skoleveien tryggere.

LES OGSÅ:

Bydelsutvalget vil sikre Østensjøveien ved Harry Fetts vei

Foreldre utgjør den største trusselen på skoleveien

300 nye barn på Munkerud skole skaper frykt for trafikkaos

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse