Vil varsle med lysende skilt

Bymiljøetaten skal teste effekten av elektroniske skilt. Se hvilke skoleveier som inngår i prosjektet.

ØSTENSJØVEIEN: Like før gangfeltet ved Harry Fetts vei er det satt opp elektronisk skilt som skal varsle bilister om at det er skolebarn i området.

Ved tre gangfelt på skoleveier i Oslo skal Bymiljøetaten nå teste ut et nytt varslingssystem rettet mot bilister.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO: Bymiljøetaten ønsker å vurdere effekten av elektroniske skilt, og i et nytt prøveprosjekt vil de tre steder i byen erstatte de tradisjonelle trekantskiltene som varsler om skolevei med led-skilt.

LES OGSÅ: Her får de endelig trafikklys

I øst og vest

De nye elektroniske skiltene er satt opp et lite stykke før gangfelt som brukes av skolebarn. Da bildene til denne saken ble tatt var skiltene ikke i drift ennå, men de svarte flatene vil få samme motiv som de tradisjonelle trekantskiltene med skolebarn på.

- De tre stedene er Sognsveien ved Idrettshøyskolen, Østensjøveien ved Harry Fettsvei og Nordstrandveien ved Langbølgen, opplyser seksjonssjef Anette Bjerke i Bymiljøetaten.

- Skiltet «fare fotgjengerfelt» skiftes ut med elektroniske led-skilt. Målinger av skiltets effekt gjøres ved en før-etterundersøkelse der antall biler som stopper og biler som passerer uten stopp for fotgjengere registreres, forklarer seksjonssjefen i Bymiljøetaten.

LES OGSÅ: Over hundre bilister tatt i "aksjon skolestart"

Skal måle farten

I tillegg til å registrere hvor mange biler som stopper, skal farten registreres de aktuelle stedene.

- Hastighetsnivået vil også bli målt for å se om elektroniske skilt har en hastighetsdempende effekt, sier Anette Bjerke i Bymiljøetaten.

Hun opplyser at de elektroniske skiltene vil bli satt i gang i løpet av kort tid. Prøveprosjektet vil pågå i minst i to år.

LES OGSÅ: Fikk 100.000 til trafikksikring i Østensjøveien, kommunen sier nei

Farlige skoleveier

Trafikksituasjonen rundt Munkerud skole er stadig et hett tema. Plasseringen av det ene nye, elektroniske skiltet i Nordstrandveien er rett før svingen med påfølgende gangfelt ved P.A. Holms vei. dette brukes av både munkerudelever og foreldre som skal levere i en nærliggende barnehage.

Krysset Østensjøveien-Harry Fetts vei er krysningspunkt for skolebarn til Østensjø skole. Beboere i området har flere ganger satt søkelyset på at det er farlig å bruke gangfeltet her, som ligger i en sving. De har foreslått både, trafikklys, fotobokser og fartshumper, uten at dette har blitt noe av.

Det elektroniske skiltet i Sognsveien ligger på skoleveien til Kringsjå barneskole og Nordberg ungdomsskole.

Nå gjenstår det å se om elektroniske skilter kan gjøre skoleveien tryggere.

LES OGSÅ:

Bydelsutvalget vil sikre Østensjøveien ved Harry Fetts vei

Foreldre utgjør den største trusselen på skoleveien

300 nye barn på Munkerud skole skaper frykt for trafikkaos

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon