Vilde ble mobbet på stranda - har fått enorm støtte!

Vilde og hunden Stian. – Jeg går gjerne på stranda i bikini igjen, sier Vilde, etter all støtte og omtanke etter mobbehendelsen ved Brekkedammen og Akerselva onsdag. FOTO: PRIVAT

Trakassert på badeplassen fordi hun har pose på magen. – I går gikk jeg rundt med tårer i øynene hele kvelden. Verdens største takk fra meg til alle dere som har sendt så mye omtanke og støtte!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.07.2015 kl 14:57

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Helsebyråd Øystein Søreide (H) reagerer sterkt på Vildes historie fra badestranda. FOTO: OSLO KOMMUNE

KORSVOLL/KJELSÅS: I går la Nordre Aker Budstikke ut Vilde Nagel Oxholms (23) historie om hvordan hun ble trakassert og mobbet ved Brekkedammen og Akerselva onsdag.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

– Kjære dere unggutter på Stilla som i dag pekte, lo og kalte meg ekkel, dritstygg og at sånne som meg ikke burde få vise seg, og i hvert fall ikke bade sammen med de normale!

Slik begynte Vildes historie, og som har tatt helt av på nettet og i sosiale medier.

Liten pose

– Alt dette kun fordi jeg har en liten pose på magen. En pose som reddet livet mitt, som jeg ikke kan noe for og som alltid vil være der, er grunnen til at jeg får dette slengt etter meg, skrev hun også.

Dagen derpå, er Vilde nå helt overveldet over all støtten hun har mottatt fra kjente og ukjente.

– Bare positivt

– Fra det øyeblikket saken kom ut, så begynte meldingene å tikke inn - hele dagen. Det gjør de faktisk enda. Bare ekstremt mange positive meldinger. Fra foreldre som takket for at jeg fortalte om dette, og som har tatt en alvorsprat rundt dette med sine barn. Til andre som gjerne vil ha nærmere beskrivelse av gutta som gjorde dette! Jeg er virkelig helt satt ut, forteller Vilde.

LES OGSÅ: – De lekte krig utenfor barnehagen. Jeg ble helt sjokkert!

Hun legger til:

– Også melding fra en ung gutt på 17 år, som beklaget veldig at andre jevnaldrende gutter kan oppføre seg på denne måten.

Voksne verst

Dessverre var det ikke første gang, onsdag, at Vilde har fått bemerkninger fra folk som reagerer på at hun har stomipose på magen, som følge av Crohns sykdom, en betennelse i tarmen.

– Det er ikke de minste som er verst. Tvert i mot, små barn kommer bort og spør. Får svar, og slår seg til ro med det. Voksne er verre, sier Vilde, som nå er glad for at det blir enda mer åpenhet rundt det å ha pose på magen.

Selvtillit på plass

– I går gikk jeg rundt med tårer i øynene hele kvelden, dette er så rørende. Jeg hadde aldri trodd at det skulle ta sånn av. Verdens største takk fra meg til alle dere som har sendt så mye omtanke og støtte! Jeg er så veldig takknemlig, selvtilliten min er nå på plass igjen. Jeg går gjerne mer stranda i bikini i sommer!

I tillegg har Vilde blitt kontaktet av folk som ønsker at hun kommer på skolene i bydelen og forteller om det å ha pose på magen.

LES OGSÅ: – Et aldri så lite «Bikinihælvete»: Ja men den der, den kommer jeg inn i vettu, bestiller bare XXL

Rundt på skolene?

– Det gjør jeg med glede. Vi får se om vi får til et opplegg, jo mer åpenhet jo bedre. Både for barneskoler, ungdomsskoler og videregående skoler.

Nå skal Vilde fortsette å nyte sommeren.

– Jeg skal blant annet jobbe for en hundekjører, trening, foring og stell. Har jo selv hund, så dette er mer hobby enn jobb. Gleder meg veldig, sier Vilde.

Les hele det opprinnelige innlegget til Vilde her!

– En veldig modig jente

Helsebyråd Øystein Søreide (H) har lest om Vilde, og reagerer sterkt på trakasseringen og mobbingen Vilde ble utsatt for på badeplassen.

– Helt uakseptabelt! Oslo skal være en inkluderende by, blant annet handler kampanjen OXLO om åpenhet og mangfold. Den store støtten Vilde har fått i etterkant, viser vel forhåpentligvis at dette er unntaket, det som skjedde på badeplassen, sier helsebyråden.

Han roser Vilde for nettopp åpenhet.

– Vilde er en veldig modig jente. Hun viser seg som hun er og hvordan hun har det. Jeg håper hun fortsetter å nyte sommeroslo, også ved stranden, og ikke lar seg knekke av en sånn negativ opplevelse, sier Søreide.

Byråden vil gjerne høre mer om planene om informasjonskampanje på skolene.

– Høres ut som en flott ide. Jeg vil gjerne bli holdt oppdatert videre om disse planene. Forebyggende arbeid er en veldig god måte for å skape forståelse.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse