Motorstorm: Pacific Rift: Vill fartsfest!

 

Det er en storm i anmarsj, men det er ikke torden du hører bak fjelltoppene. Det er lyden av hestekrefter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.11.2008 kl 14:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
GAMER.NO: Motorstorm: Pacific Rift er en fartsfest av dimensjoner.

Her møtes fartsglade galninger til dyst på en tropisk vulkanøy, hvor de har drapert jungelen, fjelltoppene og de vulkanske slettene med løyper som definitivt hadde fått FiA til å sette ned veto om de hadde vært virkelige.

Les også vår anmeldelse av MotorStorm

Banene er ikke bare fulle av farlige utfordringer. De er også veldig åpne, og du har til en hver tid flere mulige spor å velge mellom.

Spillets sterkeste kort er den flotte fartsfølelsen og den tilfredsstillende kjøremodellen, som kombinert gjør det svært moro å svi gummi uansett hva slags kjøretøy du bruker.

Det er imidlertid ikke bare velstand i Motorstorm-land, og spillet har flere elementer som gjør at det ikke når like langt opp på skalaen som det egentlig hadde fortjent.

Et av de viktigste problemene er en følelse av at tilfeldigheter spiller en litt for stor rolle i spillet. Du vil ofte oppleve å bli påkjørt bakfra uten noen reell sjanse til å unngå kollisjonen, eller krasje i en liten ting som smadrer bilen den ene gangen, mens den ikke gjør noe som helst neste gang.

Men det største problemet er de datastyrte motstanderne, og hvordan de kjører på. Utviklerne har nemlig benyttet seg av den forhatte gummistrikk-mekanikken, hvor de andre bilene kjører sine løp basert på hvordan du gjør det.

Om du kjører dårlig, vil de slakke av slik at du lett kan ta dem igjen, og om du kjører godt vil de følge etter deg i samme fart, slik at de er forbi med en gang du gjør en liten feil.

Tross noe rusk, så er Motorstorm: Pacific Rift et raskt, heftig og underholdende bilspill, med en flott, arkadepreget kjøremodell, varierte baner og stor frihet underveis i løpene.

Det at hver bane inneholder flere forskjellige løyper du kan velge mellom gir spillet et taktisk element, som forsterkes av rakettmotorens temperatursystem og de mange forskjellige kjøretøyene du kan velge mellom. I tillegg ser det hele svært lekkert ut, som seg hør og bør.

Ulempene er at gameplayet preges i litt for stor grad av tilfeldigheter, og at motstanderne benytter seg av den tidvis ekstremt irriterende gummistrikkmekanikken.

Om du liker heftig arkaderacing og sitter med en PS3 i stua, er Motorstorm: Pacific Rift uansett et sikkert valg.

Les hele anmeldelsen av Motorstorm: Pacific Rift på Gamer.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse