Villa på Grefsen - en dyr oppussingsdrøm

Villaen i Lindealleen på Grefsen har en prisantydning på 3 550 000 kroner og oppussingsbehov for en million til.

En villa i hage med frukttrær, stakitt, grillspyd på utegrillen og naboer som smiler. Lar drømmen seg oppfylle?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.05.2006 kl 15:54

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Boligen i Bråtenalleen på Grefsen har en prisantydning på 3 750 000 mill, og en oppussingsantydning på nærmere millionen.

Grefsen: Det er noen hindre på veien for de som ikke er født og arvet inn i drømmen, og det handler først og fremst om penger. Det er ikke så ofte villaer på Grefsen legges ut for salg, og når så skjer, står ikke grillen akkurat klar til opptenning. Det kreves mye mer, både økonomi, tålmodighet og ferdigheter. To hus på Grefsen skal selges og har visning til helgen. Ett i Bråtenalleen og ett i Lindealleen. Begge med prisantydninger mellom 3 550 000 mill og 3 750 000 mill. Men hva kreves så?

Bråtenalleen 28 + en mill.

"Grefsen. Enebolig i rekke med flott utsikt. Garasje. Oppussingsbehov. Boligen har en funksjonell planløsning, men trenger generell oppgradering av innredninger og overflater for å oppnå dagens standard."

Det skriver megler i annonsen, og drømmen kan bli virkelig med rundt en million kroner til oppussing. Krogsveens Sylvia Post er ikke i tvil.

- Dette kan bli en drømmebolig, her føler du virkelig at det kan bli bra når du kommer inn, men alt er fra 50-tallet, så det vil kreves kyndig hjelp fra fagfolk for å komme i mål med drømmen. Alt det elektriske må pusses opp, kjelleren kan utnyttes bedre, og kjøkken og bad bør oppgraderes eller skiftes helt. Gulvene kan slipes pene, og stuen kan utvides. En del røropplegg må også skiftes ut til offentlig tilknytning, sier Post.

- Men hva vil det si i absolutt påkrevede kostnader for den som kjøper?

- Det er individuelt. Noen vil påkoste mer enn millionen, men det kreves i alle fall oppgraderinger for mellom en halv og én million kroner på huset i Bråtenalleen, sier megleren.

I følge megler ligger nabohuset helt inntil, men en bod knytter dem sammen, og det gjør at huset oppleves som en enebolig.

Tross behov for oppgradering i millionklassen er Sylvia Post sikker på at det blir rift om boligen.

- Det er stor etterspørsel etter hus med hage i Grefsenområdet. Det er rift om villaene som både ligger tett på marka og nære byen, i et området der det er trygt og godt for barn å vokse opp, sier Post. Det er visning på lørdag og søndag fra kl.16.00 til kl.17.00.

Lindeallen 16 A + en mill.

"Enebolig / tomannsbolig på Grefsen oppussingsobjekt. Megler beskriver villaen med gode sol og lysforhold og verandaer med noe utsikt mot Oslofjorden. Men også med eldre vaskekjeller med støpt dekke noe fliser på vegg, råkjeller med plass til div ting."

Det er belegg og laminat på nesten alle gulv, men i annonsen nevnes verken det elektriske eller røropplegget. Men når vi snakker med megler Martin Mjelva i Notar er talen klar.

- Huset er i dårlig stand rett og slett. Og det må gjøres mye for å gi den drømmeboligstatus. Men alt er mulig med penger, og det er også derfor taksten er så lav, sier Mjelva.

Meglers verdivurdering på villaen i Lindealleen er 3 550 000 kroner.

- Det trekker i huset, så vinduer og dører må skiftes. Taket må byttes etter hvert, og de fleste vil vel skifte fasaden som er dekket av plater. Bad og kjøkken må gjøres mye med. Røropplegget må byttes, men det elektriske er i orden, sier Mjelva som ringes ned av interesserte.

Megleren i Notar legger ikke et øyeblikk skjul på at huset trenger oppgradering for millionen. Likevel tror han det vil gå for langt over takst.

- Folk blir gale når en enebolig på Grefsen legges ut for salg. Bare i dag har jeg hatt 70 henvendelser. Det er selvfølgelig mulig å seksjonere boligen til en tomannsbolig, og på den måten gå sammen om kjøpet. Det kommer til å bli rift om dette huset, for hus med hage er fremdeles drømmen for veldig mange, sier Mjelva og nøler ikke lenge med å si at han håper på bud opp mot 5 millioner.

Og i morgen, på Kristi himmelfartsdag, er det visning kl 18.00 til 19.00. Til helgen ønskes du velkommen lørdag og søndag mellom kl. 14.00 og kl. 15.00.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse