Ville etter eiendomssnoking

 

Lanseringen av det nye søkeprogrammet «Eiendomsbasen» skapte nettstorm hos Lokalavisene Oslo.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.09.2009 kl 16:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

I vår boligdatabase kan du søke opp boligpriser langt tilbake i tid. Arkivfoto

OSLO: På den nye eiendomsbasen på våre nettaviser er det blant annet mulig å søke opp hva naboen betalte for leligheten sin, og hva din tidligere eiendom er omsatt for de siste årene.

Tjenesten ble lansert i begynnelsen av denne måneden, og førte til nettstorm på alle nettavisene, med opptil dobling av antall unike brukere.

Tilbake til 1800-tallet

I mange tilfeller kan du søke i eiendomsinformasjon helt tilbake til 1800-tallet, og du kan søke på gateadresser, postnummer, poststed eller navn.

Eiendomsinformasjonen er koblet mot Google-maps og blir jevnlig oppdatert. Per i dag finner du eiendomsstatistikk frem til og med juli 2009.

Ikke borettslag

Borettslagsleiligheter ligger foreløpig ikke inne i basen.

Vær også oppmerksom på at seksjonering/oppdeling av eiendommer, samt eiendommer som arves/mottas som gave kan skape noen ulogiske variasjoner i prisstatistikken for enkelteiendommer.

GjennomsnittsprisI tillegg til salgspris for enkelteiendommer vil du blant annet kunne finne gjennomsnittspris for forskjellige typer eiendommer i din kommune, når på året det selges flest boliger og hvordan inntektsnivået er der du bor, eller der du ønsker å flytte til.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse