ANNONSE
Annonse

Oppfriskende søt

Vin til ovnsbakte grønnsaker

EKSPERT: Ole Martin Alfsen er Food and beverage consultant og vinkelner ved Gastronomisk Institutt. Aktuell med boken "Mat og drikke".

Her er det mye som heller mot en frisk og relativt lett vin – med god fruktighet og sødme, fri for eik og påtrengende alkohol.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.10.2008 kl 08:45

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE
Annonse

Denne retten er som lørdagsgodt for helsefreaks: Når røtter, gresskar og andre grønnsaker bakes som dette, blir det virkelig søtsaker ut av det.

Da er det jo godt at det dukker opp et fett, friskt og litt skarpt innslag av sennepssmør som retter opp helse- og sunnhetsbalansen.

Veldig kraftig er det ikke, ei heller komplisert eller smaksmessig utfordrende. Jeg registrerte at det var flere viner som trivdes godt i dette selskapet, deriblant 10661 Grüner Silvaner Trocken 2007, Wittmann, Rheinhessen, Tyskland. Kr 126,20 (Grunnsortiment)

Denne vinen er en super match til de fleste grønnsakene, selv om den muligens blir litt spinkel i forhold til gresskaret, som er det klart rikeste og søteste innslaget på tallerkenen. Her får det nærmest en kremet konsistens som det skal noe til å matche.

En vin som fungerer klart bedre til gresskaret – men blir litt for kraftig til de andre grønnsakene – er den fete, rike chardonnayen 10499 Bourgogne Chardonnay Terroir Noble 2005, Girardin, Bourgogne, Frankrike. Kr 139,90 (Grunnsortiment), som normalt er forbeholdt litt rikere retter av fisk, skalldyr og lyst kjøtt.

Her trivdes den som sagt fint med gresskaret – og med ekstra drahjelp fra smør og nøtter, kom de andre grønnsakene litt mer på plass også.

Den vinen som likevel klarte seg aller best, var en lett, ung, frisk og tørr riesling:

56414 Riesling Estate 2007, Battenfeld-Spanier, Rheinhessen, Tyskland. Kr 139.90 (BU)

Med sin kombinasjon av friskhet og diskret sødme både spiller den opp sødmen i grønnsakene og har friskhet nok til å skjære gjennom og friske opp etter både grønt, nøtter og smør.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.