ANNONSE
Annonse

Vin til Wellington

Ch. La Reyne Prestige 1996, Ch. La Reyne, Cahors, Sørvest Frankrike.

Wellington er feststemt spise, så anstreng deg litt ekstra når du velger drikke. Da vil både måltidet og du selv løftes til helt nye høyder.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE
Annonse

Denne Wellington må ha vært ganske lett å omgås, etter retten å dømme. Jeg har forsøkt mange forskjellige vintyper til delikatessen opp gjennom årene, og fått en serie svært minneverdige opplevelser. Såvel moden Rioja Gran Reserva som Ribera del Duero, Barolo og Bordeaux – da aller helst cabernet-baserte viner – kan for eksempel anbefales.

Andre nebbiolo-baserte viner kan også være supert, men også moden Chianti Classico, Brunello di Montalcino eller annen stor sangiovese kan være nydelig. En strukturert og frisk baga fra Bairrada i Portugal, eller en ikke for tung og sødmefull Douro er heller ikke å forakte.

Skal jeg sette opp enn liste over egenskaper jeg ønsker meg, vil det se omtrent slik ut:

Gjerne en noe utviklet vin, en som gjerne har en fast tanninstruktur, men som med alder har bløtgjort og modnet tanninene. Utviklede viner får også gjerne en mer kompleks og intens aroma, som også gjør dem mer interessante og som da passer godt til mat som ender opp å smake så mye som det gjør her. God friskhet er også – som vanlig – et sentralt og viktig element. Vi trenger noe som også skaper liv i kombinasjonen.

Denne gang fikk jeg lyst til å forsøke noe helt nytt da jeg gikk til bords: Cahors. Ideen har fulgt meg en stund, og endelig bød anledningen seg. Cahors er et område som ligger sydøst for Bordeaux og baserer seg på druer av malbec og noe merlot. Dette er viner som ofte i ungdommen er vanvittig mørke på farge, og med en ganske tøff struktur som har godt av litt tid på flaske for å bløtgjøres. 10677 Ch. La Reyne Prestige 1996, Ch. La Reyne, Cahors, Sørvest Frankrike. Kr 151.10 (Partiutvalg) er en av disse vinene. Den ble nylig sluppet her til lands og er en noe utviklet utgave med begynnende modning som gir seg i kast med Wellington med stor iver. Både aromaer og struktur spiller veldig på lag med maten og gir oss den forfriskende og rensende strukturen vi trenger her. En annen god cahors som kan klare brasene utmerket, er 11588 Ch. Leret-Monpezat 2002, Cahors , Frankrike. Kr 185.50 (BU). Dette er en vin som fremdeles kan oppdrives i 1998-utgaven hos enkelte Vinmonopol-utsalg.

#Av Ole Martin Alfsen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.