ANNONSE
Annonse

Vinje tar kampen mot Vampus

Heidi Nordby Lunde (t.v.) er innstilt til fjerdeplass på Oslo Høyres stortingsliste, men utfordres av Kristin Vinje. Foto: OSLO HØYRE

Stortingsrepresentant Kristin Vinje fra Korsvoll vil kjempe for 4. plassen på Oslo Høyres nominasjonsliste, mot Heidi Nordby Lunde.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KORSVOLL: Nominasjonskomiteen har etter en rådgivende urnominasjon der 1398 Oslo Høyre-medlemmer har deltatt, innstilt Kristin Vinje på 7. plass på partiets liste til stortingsvalget.

– Jeg ønsker imidlertid å kjempe for å beholde den plassen jeg har i dag, så får vi se hvordan det går på nominasjonsmøtet 13. februar. Jeg vil uansett jobbe for at Høyre skal vinne valget til høsten, fordi jeg vil kjempe videre for kunnskap, for frihet og for mangfold, skriver Vinje på sin Facebook-side.

Vinje og Stang

Nominasjonskomiteen har innstilt Heidi Nordby Lunde, også kjent som bloggeren Vampus, på fjerdeplass. Et mindretall i nominasjonskomiteen, bestående av Børge Ingvaldsen, Ole Jørgen Klaussen, Stian Berger Røsland og Brit Teien, ønsket imidlertid at Vinje skulle få beholde den plassen.

Krsitn Vinje har snart fire år bak seg på Stortinget. Hun ønsker seg flere. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Vinje, som fikk stortingsplass etter valget i 2013, meldte i fjor at hun ønsker gjenvalg. Da Nordre Aker Høyre hadde prøvenominasjon i høst var Vinje den klare favoritten.

Heidi Nordby Lunde er i dag møtende vara på Stortinget for forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.

LES OGSÅ: Kristin Vinje drømte om å bli oljeminister

Det var også dissens om 6. plass på listen. Flertallet i nomasjonskomiteen ønsker Stefan Heggelund, mens et mindretall vil ha tidligere ordfører Fabian Stang på den siste «sikre» plassen.

– Dyktige kandidater

– Det er en stor styrke for Oslo Høyre å ha mange dyktige kandidater. At det er dissens i nominasjonskomiteen om fjerde- og sjetteplassen er først og fremst et uttrykk for at vi har flere dyktige kandidater som kan representere Oslo Høyre på Stortinget på en god måte. Det er grunn til å merke seg at en samlet komité ønsker Nordby Lunde, Vinje, Heggelund og Stang blant de første åtte plassene, sier nominasjonskomiteens leder, Eirik Lae Solberg.

Nominasjonskomiteens innstilling skal behandles på Oslo Høyres nominasjonsmøte 13. februar 2017.

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse