Vinterparadis i Nordmarka

Senteret har ansatt senterleder Jarle Opseth (th). Kornelius Wesøe (tv) er også en viktig medarbeider på engasjement. "En allsidig kar som er god på alt han blir satt til", sier de frivillige. Her med kaffe-servering til smørbrødene han serverte denne dagen.

Forberedelser til skisesongen er i full gang på Finnerud Aktivitetssenter. Gjør som mange tusen andre; Ta turen inn i Nordmarkas skieldorado på den gamle finneplassen.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Ute på tunet romsterer Molly, ei 140 kilos purke. Hvis hun ikke er på tur opp til minigrisen "Babe" på Studenterhytta eller ned til Sørkedalen Landhandel og Kafé for en godbit, kan du ha flaks og møte også henne på Finnerudplassen. Her får hun litt kos av senterleder, Jarle Opseth .

Se bildet større

Daglig leder og over 20 frivillige legger til rette for skidager på Finnerudplassen i vinter, og sørger for at ingen går alene. Her er Kari Heiberg, Bjørn Dahl, senterleder Jarle Opseth, Olav Folkestad og Ruth Wiberg Ekren.

Nordmarka: - Meld deg på skidager på Finnerud nå, oppfordrer Bjørn Dahl, en av veteranene innen Røde Kors organisasjonen, bosatt på Berg.

Finnerudplassen aktivitetssenter eies og drives av Oslo Røde Kors. Senteret ligger i hjertet av Nordmarka, to mil fra Oslo sentrum innover Sørkedalen.

- Vi vil være et tilbud til de som ikke så lett kan nyte friluftslivets gleder på egenhånd. Hovedmålgruppene våre er eldre og handikappede, informerer senterleder Jarle Opseth.

Senteret kan også benyttes til andre formål i tråd med prinsippene for virksomheten og avtalen med Skogvesenet.

- Som gjest på Finnerud Aktivitetssenter får du naturopplevelser, ro, trygghet, glede og spenning. Vi ønsker at de som besøker oss skal oppleve en annerledes hverdag i form og innhold, sier Opseth.

Trygt

- Vi tar godt vare på de som finner veien opp hit. Ingen går alene. Skulle du falle mens du er ute på tur, vil det alltid være noen der og hjelpe deg opp, sier Olav Folkestad, en av fire i lederteamet for de frivillige, som forøvrig består av Bitten Elgaaen, Kari Heiberg og Bjørn Dahl.

Vel 20 frivillige hjelpere følger godt med i dag. Det er kurs i hjerte- og lungeredning, en del av forberedelsene til ski-sesongen.

- Vi har ikke noe "førstemann opp på Glåmene". Her på Finnerud får alle tilbud om tur etter eget tempo lengde. Vi planlegger mange ulike traseer, og ønsker å være så godt forberedt som mulig til å ta imot eldre, forklarer Folkestad.

I vinterhalvåret er hovedaktiviteten på Finnerudplassen skidager for pensjonister, en aktivitet som har pågått siden 1984 til stor glede for mange av byens pensjonister. De som ikke ønsker, eller kan, gå på, ski er velkommen til turgåing eller peiskos. 20 frivillige, fordelt på to dager i uken, hjelper til med arrangering av sosial hygge, skiturer, turer på beina, kos foran peisen og kaffe med vafler.

Kanskje kommer Kongen

- Det er mange kne-, hofte-, og kreftopererte og andre med spesielle utfordringer som benytter seg av dette tilbudet. Den eldste som har vært med var 95 år, informerer senterleder, som inviterer byens pensjonister til fine dager på Finnerusplassen.

I 2006 rundet senteret 80.000 besøkende siden åpningen 26.oktober 1982. Det er mulig å bestille besøksdag for 2007 allerede nå, og påmeldingen til skidagene er i gang. Neste år har aktivitetssenteret 25-års-jubileum, og selveste Kong Harald vil bli invitert. Det var den gang HMK Kronprins Harald som stod for den høytidelige åpningen av sentret for 25 år siden. Han plantet et, nå frodig og stort, lønnetre på gårdstunet og håpet på "lønn for strevet" på Finnerudplassen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse