ANNONSE
Annonse

«Virtuelt Silicon Valley» til Forskningsparken

Byrådsleder Raymond Johansen og byråd for næring Geir Lippestad, var sammen med Walter Qvam som er styreleder i DIGITALNORWAY - Toppindustrisenteret AS, tilstede i Forskningsparken fredag. Foto: OSLO KOMMUNE

I konkurranse med blant andre Rogaland og Trondheim, har Toppindustrisenteret valgt å etablere seg i Oslo, nærmere bestemt Forskningsparken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GAUSTAD: Fredag ble avtalen mellom Toppindustrisenteret og Oslo kommune signert i Forskningsparken, av byrådsleder Raymond Johansen (Ap), næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) og styreleder i Digital Norway - Toppindustrisenteret AS, Walter Qvam.

«Etableringen av Toppindustrisenteret i Oslo gir gjensidige store muligheter til byen og næringslivet. Oslo kommune skal være en døråpner mot næringslivet og kompetansemiljøer samtidig som vi går innei et operativt samarbeid og partnerskap for å utvikle fremtidens løsninger innen helse, klima, miljø og mobilitet,» skriver Oslo kommune i en pressemelding.

Derfor falt valget falt på Forskningsparken

– At vi står her i dag er resultatet av en lang prosess. Mange steder i Norge har ønsket å få Toppindustrisenteret. At Oslo nå er valgt er vi stolte og glade for. Byrådet gir et oppstartstilskudd på 1 million, men like viktig er at Oslo kommune går inn som en partner med økonomisk støtte og tar med oss inn to store prosjekter: digitaliseringsprosjektet og Smart by – to av de viktigste prosjektene for å sikre at Oslo blir en grønnere, varmere og mer skapende by, sa byrådsleder Raymond Johansen.

Både Rogaland og Trondheim har blitt vurdert før valget falt på Oslo, og Forskningsparken ved Universitetet i Oslo.

– Vi har gjort grundige vurderinger av hvor senteret bør ligge, sier styreleder i Digital Norway - Toppindustrisenteret, Walter Qvam.

– Viktige faktorer for oss har vært kombinasjonen av nærhet til eierbedriftene våre, så vel som til et bredt kompetansemiljø og nyskapings-/gründermiljøer. Når da samtidig Oslo Kommune inngår en samarbeidsavtale med oss om sine omfattende digitaliseringsplaner, var valget av Forskningsparken i Oslo naturlig for oss.

LES OGSÅ: Fremtidens velferdsteknologi utvikles i Forskningsparken

Storstilt digitalisering

Det såkalte Toppindustrisenteret er et offentlig-privat-samarbeid om et kompetansesenter som skal hjelpe norske bedrifter med det store digitaliseringsskiftet.

– Oslo vokser og vi skal levere gode tjenester til innbyggerne våre. Det krever storstilt digitalisering og utviklingen av smartere løsninger. Et tett samarbeid med Digital Norway - Toppindustrisenteret AS gir et viktig løft for at Oslo skal lykkes med å skape fremtidens digitale by, sier Johansen.

Bedrifter er helt avhengig av å tenke nytt og utnytte digitaliseringen for å kunne overleve.

– De aller fleste bedrifter opplever dramatiske endringer. Bedrifter, og kommunen, vil oppleve at digitaliseringen krever kompetanse vi ikke har. Et Toppindustrisenter vil sikre effektiv tilgang og deling av erfaringer, teknologier og kompetanse for brukere av senteret. Oslo har både store etablerte bedrifter og kraftfulle gründermiljøer, nettverket vil bidra med kompetanse til begge, sier Geir Lippestad, byråd for næring og eierskap.

Virtuelt Silicon Valley

Oslo er det sjette stedet Digital Norway nå etablerer seg. Fra før er det inngått samarbeidsavtaler med fem innovasjonsmiljøer spredt over hele landet - Verdal, Halden, Kongsberg, Mo i Rana og Molde. Det vil i tiden som kommer også etableres samarbeidsavtaler med akademiske- og forsknings- og innovasjonsmiljø flere steder i landet, og med miljøer utenfor Norge.

– Vi kaller det et virtuelt Silicon Valley. Vi kommer aldri til å få noe Silicon Valley i Norge, men vi har allerede etablert fem avtaler mellom oss og spesifikke kompetansemiljøer rundt omkring i Norge. Disse vil være våre spydspisser for å spre digital kompetanse over hele landet, sier Qvam til E24.no.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse