Vital bygger ut Ullevaal Stadion

Vital vurderer å bygge ut totalt 53 000 kvm på Ullevaal Stadion.

Vital Forsikring skal bygge ut Ullevaal Stadion med blant annet nytt hotell og en av landets aller største kongressaler. Det er inngått langsiktige avtaler med henholdsvis Thon Hotels og Ullevaal Business Class (UBC), som eies av Norges Fotballforbund.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.06.2007 kl 10:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Fra venstre generalsekretær Karen Espelund i Norges Fotballforbund. styreleder Olav Thon i Thon Hotels og direktør Ole C. Knutsen i Vital Eiendom. Foto: Stig Fiksdal

Ullevål: Prosjektet, som har en investeringsramme på nær 600 millioner kroner, omfatter en kraftig utvidelse av kjøpesenteret på Ullevaal Stadion, nytt hotell med 144 rom, ny kongressal med plass til 800 personer samt gjenoppbygging av idrettsarenaen Bergbanen.

- Sammen med dyktige samarbeidspartnere ønsker Vital å gjøre Ullevaal Stadion til et enda mer komplett møtested. Vi skal bygge videre på den unike posisjonen nasjonalanlegget har i folks bevissthet, sier direktør Ole C. Knudsen i Vital til Nordre Aker Budstikke.

53 000 kvm

Vital vurderer å bygge ut i alt 53 000 kvm, en betydelig utvidelse fra dagens utleieareal på 35 000 kvm. Kjøpesenteret utvides med 5000 kvm til 11 300 kvm, i tillegg kommer oppgradering av utearealet. Hotellet blir på 5000 kvm fordelt på fire etasjer, og skal drives av Thon Hotels. Kongressalen fordeler seg på 1500 kvm over to etasjer. UBC har som ambisjon å trekke betydelig flere store arrangementer til Ullevaal.

Bergbanen, som har ligget brakk i noen år etter utvidelsen av T-banen, vil bli gjenoppbygd med kunstis om vinteren og kunstgress om sommeren. Under banen planlegges en parkeringskjeller på i alt 7000 kvm. Vital skal også bygge nytt klubbhus for Ullevål IL på 600 kvm.

Ferdigstillelse i 2009

Ferden frem mot et nytt og vitalt nasjonalanlegg har vært lang og utfordrende. Det var i 1998 Vital Forsikring sikret seg eiendommen, men det er først nå styret i landets største livsforsikringsselskap er klar for å ta den endelige investeringsbeslutningen. Den vil tas i løpet av første halvår i år. Holdes denne tidsplanen tar Vital sikte på å starte byggingen høsten 2007. Det er beregnet en byggetid på 18 til 22 måneder.

Vital er en av landets største private eiendomsbesittere med en markedsverdi på sine eiendommer på 28 milliarder kroner ved inngangen til 2007. Datterselskapet Vital Eiendom forvalter ca 1,5 millioner kvadratmeter.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse