Vurderer å flytte hele hjemmetjenesten hit

FOTO: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Vi ser på muligheten for å samlokalisere hjemmetjenesten, sier assisterende bydelsdirektør Preben Winger.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

ULLEVÅL: Tidligere har Nordre Aker Budstikke skrevet om Tåsen Helsehus - tidligere Tåsen sykehjem - som skal bygges opp som nytt sykehjem. Og ikke minst gjennoppstå som Oslos første Pluss-sykehjem.

Vinkelveien

I anledning utflyttingen fra det tidligere helsehuset, så ble legekontoret i helsehuset lokalisert i nye lokaler i Vinkelveien 7.

– Det vises til å sikre Berg legekontor nye lokaler i størrelsesorden rundt 150 kvm i forbindelse med at Tåsen helsehus skal rives i overgangen 2017 - 2018, og nytt sykehjem bygges, skriver bydelsadministrasjonen i brev til legekontoret i fjor.

Videre at bydel Nordre Aker ønsker legekontor tilknyttet området også i framtiden både av hensyn til lokalbefolkningen men også av hensyn til de mange beboere bydelen har ansvar for i nærområdet.

Modernisering og ombygging

– I 2017 vil gårdeier Omsorgsbygg Oslo KF foreta modernisering og ombygging til leiligheter i Vinkelveien 7 for slik å kunne innpasse beboere fra Pastor Fangens vei 28, Østhellinga 3 og Vinkelveien 7c, skriver bydelsdirektøren videre.

Etter dette vil det fortsatt være ubenyttete areal som bydelen ser seg tjent med å leie.

– Bydel Nordre Aker vil i den forbindelse legg til rette for at Berg legekontor kan leie areal i Vinkelveien 7. Bydelen vil deretter avklare egne interesser i bruk av eventuelt restareal.

I etterkant er ombyggingen utsatt til 2018, ifølge Bydel Nordre Aker til Nordre Aker Budstikke.

Samlokalisering

I brev denne måneden fra Bydel Nordre Aker til Omsorgsbygg, går det frem at bydelen ønsker flere inn i Vinkelveien, og at den vurderer en eventuell samlokalisering av hele hjemmetjenesteapparatet til Vinkelveien.

– Det er riktig at vi er i innledende fase hva angår å se hvilke muligheter det er for slik samlokalisering av hjemmetjenesten.

– Det pågår et samarbeid med Omsorgsbygg Oslo KF på dette. Hvorvidt vi får dette til ligger litt lengre fram i tid å finne ut av, skriver Preben Winger, assisterende bydelsdirektør i en mail til Nordre Aker Budstikke, om det som gjelder planene for en mulig samlokalisering av hele hjemmetjenesten i Vinkelveien.

Halvparten med eventuell ny base

Deler av hjemmetjenesten er allerede lokalisert i Vinkelveien, mens den andre delen er lokalisert ved Omsorg+ ved Myrerjordet på Kjelsås.

I tillegg til søknadskontoret som er i Nydalsveien 21.

– Det vil eventuelt være snakk om 50 personer - halvparten av tjenesteapparatet, som får ny base, skriver Winger videre i mail til lokalavisa.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse