Vurderer å stenge på grunn av russebråk

Sulten russ trekker til McDonald's natterstid, her fra tidligere år. FOTO: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Vi setter inn ekstra vakthold som skal sluse russen inn og ut av restaurantene, vi øker bemanningen. Samtidig vurderer vi fortløpende, og i samråd med politiet, om vi trenger å holde flere restauranter stengt i visse tidsrom, hvis det blir behov for det, sier driftsdirektør Magnus Dagestad i McDonald's Norge.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.04.2018 kl 11:11

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GAUSTAD: McDonald's har flere døgnåpne restauranter i og rundt Oslo, som ved Ringveien på Gaustad, like ved Rikshospitalet.

Det har vært mange klager på bråk fra russ i Gaustad-området de siste årene. Særlig fra russebusser som besøker McDonald's-restauranten om natten. I 2016 gikk nattlig støy fra russebusser på Gaustad utover pasientene ved Barneavdelingen på Rikshospitalet.

I fjor sendte lederen for Berg, Nordberg og Sogn vel bekymringsmelding til politi og bydel, og kunne fortelle at naboer som har anledning reiser bort under russefeiringen, på grunn av mye støy om natten.

Nesten daglige utrykninger

Området ved McDonald's på Gaustad har blitt omtalt som et «Lille Tryvann», fordi sulten russ og trekker til den døgnåpne restauranten, der de også fortsetter festen. I fjor uttalte ledelsen i McDonald's Norge at de vurderte å stenge restaurantene for russ i 2018.

– Etter mye bråk ved restaurantene i Oslo og Asker, skal McDonald's vurdere hvordan de skal håndtere russen neste år, ifølge Asker og Bærums Budstikke i fjor.

LES MER: McDonald's etter russefeiringen 2017: Vurderer russenekt neste år

I tillegg rapporterte politiet i Oslo, Asker og Bærum om nesten daglige utrykninger til McDonald's-restaurantene i Asker, på Gaustad i Nordre Aker, og på Alnabru.

Også i år har Nordre Aker Budstikke blitt kontaktet av beboere i området rundt den døgnåpne restauranten ved Gaustad, som gruer seg til russefeiringen starter.

– Grundig analyse

Se bildet større

Magnus Dagestad. FOTO: McDonald's Norge

Og nå er det like før det braker løs igjen.

– Det viktigste for oss er at det til enhver tid skal være trygt og sikkert for våre ansatte og gjester i og rundt våre restauranter, derfor har vi igjen gjort en grundig analyse av fjorårets utfordringer rundt russefeiringen, og videre iverksatt nødvendige tiltak, sier sier driftsdirektør Magnus Dagestad i McDonald's Norge, til Nordre Aker Budstikke, torsdag 12. april 2018.

LES OGSÅ: Sterke reaksjoner mot russelåtene i fjor: Ikke ligg med, klin med, eller dans med gutta som synger at du danser som en hore!

– I 2017 opplevde vi mer aktivitet fra russebusser, muligens i forbindelse med at det ble forbudt med alkoholholdig drikke på russens fellesarrangementer. Vi setter derfor inn ekstra vakthold som skal sluse russen inn og ut av restaurantene, og vi øker bemanningen, sier Dagestad.

Kan bli stengt

Han opplyser også at restauranter i ytterste konsekvens kan bli stengt.

– Samtidig vurderer vi fortløpende og i samråd med politiet om vi trenger å holde flere restauranter stengt i visse tidsrom dersom vi ser at det blir behov for det. Vi har hatt god dialog med både russ og politi tidligere år, og det har vi også dette året, nettopp for å sørge for at feiringen blir mest mulig vellykket.

– Å kunne ta aktiv del i å arbeidet med å gjøre nattelivet i Oslo og omegn tryggere ved å holde våre dører åpne under kontrollerte forhold, er svært viktig for oss. Men for oss handler det også om å være tilgjengelig for våre gjester når de trenger det, eksempelvis folk som jobber kveld og natt, legger han til.

LES OGSÅ:

Slik har russebussene endret seg på ti år

Russefeiringen som startet som en vits og endte opp på avisforsider

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse