VW Scirocco gjenoppstår

 

Husker du VW Scirocco? 34 år etter at modellen ble lansert for første gang gjør VW Scirocco comeback

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.03.2008 kl 09:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

NY: VW Scirocco kommer til Norge til høsten.

GENÈVE: Den Golf-baserte sportsbilen fra 1970-årene har gjenoppstått. VW vil bygge bilen i Portugal og lansere den i Europa til sommeren. Scirocco er blant VWs største fluepapir under bilutstillingen i Genève. Motorprogrammet strekker seg fra 122 til 200 Hk og for første gang leverer Volkswagen en bil med tverrstilt DSG-girkasse.

- Scirocco er fullstappet med moderne teknologi, men er likevel en bil svært mange vil ha råd til, sier Volkswagens konsernsjef Martin Winterkorn.

Til høsten kommer den til Norge. Samtidig som Scirocco-designen peker fremover, er også slektskapet med den tradisjonsrike forgjengeren beholdt: Lave aggressive linjer, en kraftig C-søyle og et langt maskulint panser. Den nye Volkswagen Scirocco har en lengde omtrent som Golf, men er betydelig lavere: Bare 1,4 meter. Bredden er imidlertid omtrent som en Passat. Både foran og bak sitter passasjerene i sportsseter, de to sportssetene bak kan slås ned og dermed øke bagasjeplassen.

Ved lanseringen kommer Volkswagen Scirocco med fire motoralternativer, tre bensinmotorer og en dieselmotor. De tre bensinmotorene har alle direkte bensininnsprøyting og yter henholdsvis 122, 160 og 200 Hk. Common rail TDI-motoren gir fra seg 140 Hk.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse