Mobilspill:

Xbox-grafikk på mobilen

Xbox-grafikk på mobilen

GRAFIKK: Allerede mot slutten av året kan mobiltelefonene gi en dramatisk bedre spillopplevelse.

Mobilspill kan snart få oppløsninger på inntil 1080 piksler i høyden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.03.2009 kl 10:10

AMOBIL.NO: Det er vanskelig å forestille seg Xbox-grafikk i en mobiltelefon. Men ifølge Remi Pedersen, markedsansvarlig for grafikkprodukter i ARM, kan det bli mulig allerede neste vinter på denne siden av årsskiftet.

Demo med Project Gotham Racer

De nye Mali-grafikkprosessorene Mali-200 og Mali-400 fra ARM skal nemlig levere grafikk som kan sammenlignes med en vaskeekte spillkonsoll som Xbox - til mobilen. PC-World har fått en gjennomgang av grafikkbrikkene og fikk se spillet Project Gotham Racer for Xbox 1 kjørt på OpenGL ES.

Grafikken skal ha vært tilnærmet det man får på Xbox 360, mens ytelsen er omtrent som på Xbox 1.

Guide: Slik gjør du mobilen om til en spillmaskin

1080 piksler i høyden

Det mest interessante er at de nye grafikkbrikkene kjører OpenGL ES 2.0. Dette ble lansert i mars 2007, og gir god grafikk og høye oppdateringsfrekvenser når du spiller. Det skal gi stor forskjell i forhold til OpenGL ES 1.1 som vi finner på for eksempel Apple Iphone og LG KC910 Renoir.

Les også: Spår gigantomsetning på mobilspill

Mali-400, som er den kraftigste av de nye grafikkbrikkene, skal som firekjernersutgave ha en klokkefrekvens på 300 MHz. Dette åpner for at mobilspill kan få oppløsninger på inntil 1080 piksler i høyden. Så langt er det imidlertid ingen mobilskjermer som har en så høy oppløsning.

Les mer på Amobil.no

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!