Ylva (7) døde – startet stiftelse for sykehusbarn

18.000 kroner til Stiftelsen Sykehusbarn, fra venstre senterleder Unni Merethe Aasgaard, Cecilie Dybving, Åse Gorostuen og Ann-Kristin Aas-Jensen. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

– Pengene betyr veldig mye, de bidrar til et lysere og mer hyggelig opphold for barna som bor på sykehus, sier Cecilie Dybving i Stiftelsen Sykehusbarn, og mammaen til Ylva som døde bare syv år gammel.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.11.2015 kl 09:22

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Ferrari-bilen som er en vandrebil, nå hos Håndverkskompaniet. FOTO: STORO STORSENTER

STORO:Det var faren til Ylva, Magne Helander, som sammen med Trond Espen Hansen, startet Stiftelsen Sykehusbarn, begge fedre til barn som hadde fått en alvorlig kreftdiagnose.

Helanders datter, Ylva på 7 år, døde i november 2013, etter å ha vært alvorlig syk over en fireårs periode.

Min datter Ylva ble bare 7 år, nesten hele livet sloss hun i mot en alvorlig hjernesvulst. Mye av tiden disse årene ble brukt på sykehuset. Min nye livsoppgave er å gjøre alt for at livet til disse barna og familiene blir best mulig.

Skriver blant annet faren på stiftelsens hjemmeside.

Trond Espens datter Eliisa Marie, er nå 3 år og er fortsatt til behandling for sin sykdom.

LES OGSÅ: Runes på Kjelsås: Riksantikvaren kommer vel snart og verner oss!

– Ofte ikke så mye som skal til

Det ligger mange barn med alvorlig sykdom på norske sykehus. De får god pleie og omsorg, men deres hverdag kan likevel være nokså grå. Dagene blir lange, og er preget av medisiner, ubehag, alvorlige leger og bekymrede foresatte. De mangler som oftest noe av det som er viktigst for barn: Nemlig smil, latter og noe å glede seg over - noe annet å tenke på... Det er ofte ikke så mye som skal til.

Også fra stiftelsens hjemmeside.

Olabilen - en vandrebil

Torsdag var dagen for overrekkelse av 18.000 kroner til stiftelsen, fra Princess Storo Storsenter, som var seneste eier av Olabilen Ferrari, som for en tid tilbake ble auksjonert bort.

– Det var Olav Thons ide i sin tid at Storo skulle stille med egen olabil i Grand Prix Nordberg-løpet. I tillegg til å ha en auksjon på den under arrangementet, og at pengene skulle gå til et veldedig formål, forteller leder ved Storo Storsenter, Unni Merethe Aasgaard.

Hun legger til.

– Den har blitt en vandrebil, som kjøpes opp, og auksjoneres eller selges igjen til inntekt for en god sak.

Nå er det Håndverkskompaniet som eier den spesielle bilen.

Butikksjefen ved Princess, Storo, var ikke i tvil om hvem som skulle få pengene fra auksjonen.

LES OGSÅ: Aktivitetssoner - en forutsetning for bruk, eller en trussel mot Oslomarka?

– Ikke vanskelig å velge

– Jeg har fulgt med på den sterke historien om Ylva, hennes familie og Stiftelsen Sykehusbarn. Det var ikke vanskelig å velge, sier Åse Gorostuen.

Ann-Kristin Aas-Jensen og Cecilie Dybving møter for å motta sjekken på 18.000 kroner, på vegne av stiftelsen. Sistnevnte er mammaen til Ylva.

– Betyr veldig mye

– Pengene betyr veldig mye, og det er masse å bruke de på. Blant annet bidrar slike gaver til en lysere og mer hyggelig opphold for barna som bor på sykehus. Sykehuset blir jo ofte det annet hjem for barn og familie som blir rammet av alvorlig sykdom, sier Dybving.

Aas-Jensen legger til.

– Vi mottar jo ingen form for offentlig støtte, og er avhengig av bidrag fra privatpersoner og organisasjoner for å kunne drive arbeidet for å skape en lysere hverdag for sykehusbarna.

Allerede bidratt mye

Og det er ikke småtterier stiftelsen allerede har bidratt til. Blant annet internettrom ved Ullevål Universitetssykehus, treningsrom ved Radiumhospitaler for barn og unge, ungdomsrom ved Ahus, ungdoms- og fritidsrom ved Rikshospitalet, teknisk utstyr til Skolestuen ved St.Olav Hospital i Trondheim og ungdomsrom ved Kristiansand Sykehus.

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse