ANNONSE
Annonse

Oslo Zombie Walk 2009

Zombi-zone i Oslo

Kanskje litt drøyt å påstå at ærverdige Ibsen egentlig var en zombie. Men tittelen på hans siste verk "Når vi døde våkner", skaper unektelig assosiasjoner.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.07.2009 kl 14:14

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SENTRUM: Og leter du lenge nok i verket, er det mye "gefundenes Fressen" å finne:

- ... kunstneren, som så helt sorgløs og ubekymret tok et blodvarmt legeme, et ungt menneskeliv og slet sjelen ut av det, - fordi du hadde bruk for det til å skape et kunstverk.

Zombievandring

Den første dokumenterte zombievandringen fant sted i Toronto i 2003., og talte stusslige seks deltakere.

Kun fire år senere kunne Toronto Police Services bekrefte at zombievandringen i Toronto tiltrakk seg hele 1100 "zombier".

Nå var det ikke fullt så mange under lørdagens Oslo Zombie walk , men artsfrendene var godt synlige i det urbane landskapet. Og mange turister kunne reise hjem med bloddryppende skildringer fra møtet med hovedstaden.

Gøyal gørr

Avisens utsendte følte det nesten som å komme hjem til sine egne under lørdagens zombievandring. Tenk å kunne leke med gøyalt gørr slik på ordentlig.

- Vi synes det er flott å kunne kle oss ut og skremme små barn. Være spesielle for en gangs skyld, lyder det i kor fra kvintetten øverst i trappa ved Trafikanten.

Med "kunstnernavnene" Gaara, Kirkeblod, Grineshit, Lishle og Sedrinken og ditto iøynefallende påkledning, skiller de seg unektelig ut fra den gemene hop.

Men oppi alt det skumle forteller de at dette er bare for gøy.

Alternativ

Det er den alternative ungdomsklubben Children of the Night

Dette er den eneste goth og alternative-klubben uten aldersgrense i Oslo. Klubben ble startet av frivillig ungdom i Oslo pga. mangel på tilbud til alternativ ungdom.

- Vi avslutter det hele med picknick på Kontraskjæret. Der skal vi meske oss med geléhjerner og muffins, sier sjefzzombie Benedicte Nerdrum Bøgwald før det sløve stakkato toget begynner den lange marsjen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse