100 folk på jobb her i påsken

Her skal det jobbes i påsken. FOTO: SPORVEIEN

Så du, etter påske, kan spasere ut på en stasjon som har fått en gjennomgående ansiktsløfting.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Mandag fortalte Nordre Aker Budstikke om T-banen, som ikke kommer til å kjøre på strekningen Nationaltheatret og Stortinget, fra 11. til 18. april.

Det fordi Sporveien i denne perioden skal utføre et omfattende skinne- og vedlikeholdsarbeid på denne strekningen mellom Stortinget og Nationaltheatret stasjon, stasjonen holdes stengt hele perioden.

320 meter spor

– 320 meter spor, fire veksler og et kryss skal skiftes. Kabelkanaler, strømskinner, jording, drenering og dryppsikring skal vedlikeholdes. Signalanlegget skal kontrolleres og brannsikringen oppgraderes. Dette er planlagt vedlikehold, og banesjef T-bane Thor Georg Sælid understreker at sikkerheten til enhver tid har vært ivaretatt, fra Sporveiens pressemelding.

Det vil være en arbeidsintensiv uke, og nær hundre medarbeidere vil være engasjert underveis i den uken det står på.

25 millioner kroner

– Prosjektet har en ramme på omlag 25 millioner kroner. Nationaltheatret stasjon får en gjennomgående ansiktsløfting - tak, utgang og søyler skal males, ødelagte fliser skiftes, hull og sprekker skal tettes. Det skal skiftes et hundretalls lysarmaturer og legges nye varmekabler i begge innganger til stasjonsområdet, står det videre i pressemeldingen.

Det går ikke T-bane, og reisende mellom Majorstuen og sentrum henvises til overflatetransport i perioden. Det blir ikke satt opp "buss for bane". Detaljert reiseinformasjon finnes på ruter.no og i Ruters reiseapp. Her finner du Ruters reiseinformasjon for påsken.

LES OGSÅ: