ANNONSE
Annonse

Barnehage-app skal minne deg på å pakke med varmt tøy

Barnehagebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) fra tidligere barnehagebesøk. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Mer kontakt mellom Oslobarnehagene og foreldrene. – Til det beste for barnet, sier barnehagebyråd Tone Tellevik Dahl.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.01.2017 kl 22:36

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Foreløpig på teststadiet, men etter hvert er planen å innføre en app, som skal gjøre at det blir bedre kontakt mellom barnehagene og foreldrene.

Byrådet satte av midler til et digitalt system for kommunikasjon mellom barnehage og foreldre i 2017-budsjettet.

– I løpet av 2017 vil foreldre og barnehage kunne få beskjeder og kommunisere direkte med hverandre via en egen app. Vi vil styrke barnehage–hjem-samarbeid, og gjøre hverdagen til småbarnsforeldre og medarbeidere i barnehagen enklere, sa barnehagebyråd Tone Tellevik Dahl til Utdanningsnytt i fjor høst.

Digitalt kommunikasjonsverktøy

Til Nordre Aker BUdstikke utdyper hun.

– Oslo kommune vil nå investere i et digitalt kommunikasjonsverktøy som vil forenkle og effektivisere kontakten mellom barnehagen og foresatte. Det betyr at barnehagen også får mulighet til å sende beskjeder, som kanskje bilder og meldinger om barnehagen til de foresatte.

Påminnelse

I tillegg til å fortelle om hvilke sanger og tema barnehagen jobber med.

– Men også minne foresatte på eksempelvis turer og utflukter som krever spesielt utstyr, hus badetøy og ski, foreldremøter eller andre arrangementer, legger byråden til.

Alle på

– Vi bygger parallelt ut infrastrukturen i barnehagene med økt nettkapasitet, båndbredde og trådløse nettverk. Til sammen er det øremerket 30 millioner kroner til dette prosjektet, sier Tellevik Dahl.

De første barnehagene vil kunne ta det nye systemet i bruk før sommeren, alle barnehager skal på i løpet av året. Byråden understreker at selv om hverdagen i oslobarnehagen skal bli digital skal det ikke gå på bekostning av omsorg og pedagogiske tilbud.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse