ANNONSE
Annonse

De møtes fortsatt - 40 år siden russefeiringen

Russ for 40 år siden: Her er gjengen fra Foss videregående skole som feiret russejubileum lørdag 13. mai på Hønse-Lovisas Hus. Foto: MINA HAUGLI

– Det er noe spesielt som bringer oss hit, sier Amir og Tom, som kom helt fra Israel og New York for å feire jubileumet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.05.2017 kl 08:15

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SAGENE: Lørdag kveld feiret tidligere Foss-videregåendes russekull at det var 40 år siden de var russ, med blant annet historien om Hønse-Lovisa og tur til Sagene bryggeri.

Hønse-Lovisas hus

Jubilantene møtte opp på Foss videregående skole, før turen gikk til Hønse-Lovisas hus ved Akerselva. Her ble det fortalt historien om Hønse-Lovisa, om det harde livet langs elva og Oscar Braathen.

– Vi har planlagt jubileumsfeiringen i ett år, og vi ønsket å bruke nærmiljøet, forteller Anne Kristoffersen i festkomiteen.

Selv fra Nordre Aker.

Gjester fra fjernt og nært

Til felles hadde alle gjestene at de var russ på Foss videregående, men ikke alle fortsatte sine liv i Oslo. For å få vært med på jubileumsfesten, kom Amir Bakk helt fra Israel, og Tom Alm fra New York.

Reist langt: For å oppleve russejubileumet. T.v. Amir Bakk, reiste fra Israel, og t.h. Tom Alm fra New York. Foto: MINA HAUGLI

– Det er noe spesielt som bringer oss hit. Noe med miljøet vi hadde, og fremdeles har, som er helt unikt. For 40 år siden var det jo en veldig politisk tid, men til tross hadde vi ingen klikker, men alle gikk overens med alle. Alle personene som er her i dag, betyr like mye i dag som den gang, forteller Bakk og Alm.

LES OGSÅ:

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse