– Den største gratisfestivalen i Norge

Sagene sommerkonserter: Her fra en tidligere anledning, FOTO: SAGENE SOMMERKONSERTER

i sin sjanger, mener kulturkonsulent Andreas Fætten om Sagene Sommerkonserter. Ideen er bygget på Proms in the park i London.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.05.2017 kl 07:59

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SAGENE: Den tredje helga i juni arrangeres Sagene Sommerkonserter.

– Sagene Sommerkonserter er hele tre arrangementer: Opplevelsesdagen, Sagene Janitsjarkorps' sommerkonsert og Oslo-Filharmoniens konsert, forteller Andreas Fætten, kulturkonsulent i Bydel Sagene.

Ideen bygger på Londons Proms in the park, verdens største festival for klassisk musikk.

– Vi ønsker å gjøre klassisk musikk mer tilgjengelig for Oslos befolkning gjennom denne årlige festivalen. Samtidig er det veldig motiverende for unge musikere å delta på et slikt stort arrangement, med proff lyd og scene, og tusenvis av publikummere! sier Fætten.

Barnas opplevelsesdag

På lørdagen, den 17. juni, starter opplevelsesdagen for barna med program på scenen fra klokken 12.

– På opplevelsesdagen blir det smakebiter fra ulike orkestre og ensembler i Oslo-området, sammen med forklaringer av en konferansier og intervjuer med unge musikere, forteller Fætten videre.

I tillegg er det rundt i parken flere telt med workshops for barn, mulighet for å prøve instrumenter, og andre gøyale aktiviteter, ifølge kulturkonsulenten.

Se bildet større

Barnekonsert: På lørdagen starter dagen med opplevelsesdag for de minste, som kan få prøve seg på ulike instrumenter. Her fra en tidligere anledning. FOTO: SAGENE SOMMERKONSERTER

Senere på kvelden, klokken 18, spiller Sagene Janitsjarkorps sin sommerkonsert, og på søndag starter konserten med Oslo-Filharmonien klokka 15:00.

Siden 2012

"Sagene sommerkonserter" har siden 2012 blitt arrangert av Oslo-filharmonien og Bydel Sagene, som spleiser på å sette opp den store scenen.

Se bildet større

Stemning i parken: Her fra en tidligere anledning. FOTO: SAGENE SOMMERKONSERTER

– Konserten med Oslo-filharmonien har de siste årene trukket 10-15 000 mennesker til Myraløkka, opplevelsesdagen trakk ca 2000 mennesker i fjor, mens Sagene Janitsjarkorps har hatt mellom 1000 og 2000 på sine kveldskonserter. Så Sagene sommerkonserter er ve l den største gratisfestivalen, i sin sjanger, i Norge, ifølge Fætten.

Nytt ifjor var barnas opplevelsedag.

– Opplevelsesdagen ble startet i 2016, og arrangeres av UNOF, unge norske orkestermusikeres forening i tett samarbeid med Bydel Sagene, Barat Due musikkinstitutt, Norges musikkhøgskole og Oslo musikk og kulturskole, avslutter Fætten.

LES OGSÅ: