ANNONSE
Annonse

Denne lille pølsekiosken er nå omtalt i The Guardian

Eier og driver, Erlend Dahlbo, tok over driften av pølsebua i 2005 etter faren sin. FOTO: MINA HAUGLI Foto: MINA HAUGLI

Syverkiosken har servert spesiallagde pølser i flere tiår. Det blir lagt merke til.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.12.2017 kl 07:07

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BYDEL SAGENE: Tidligere i høst fortalte Sagene Avis om den lille pølsekiosken, som ligger sånn omtrent der hvor Sannergata og Maridalsveien møtes.

Pølsebua har servert wienerpølser og sennep etter egen oppskrift i over 65 år. Eier og driver, Erlend Dahlbo, forteller at han tok over driften av pølsebua i 2005, etter faren sin. Da hadde faren drevet bua siden han kjøpte den i 1979.

Syversen

– Før pappa, drev de forrige eierne bua i 30 år. Og vi tror at det var noen som het Syversen som drev bua før de igjen, siden Pølsebua heter Syverkiosken, fortalte Dahlbo til lokalavisa.

Dermed kan pølsebua være langt eldre enn 68 år, men noe eksakt tall har man ikke.

Spesiallagde pølser og sennep

For sine gjester er pølsebua spesielt kjent for sin spesiallagde pølser. Det er Åkerberg Skoglunn Pølsemakeri AS som lager pølsene på oppskrift etter faren til Erlend.

– Det som gjør pølsene spesielle er at vi bruker kun naturlige ingredienser, og mye mer rent kjøtt enn i pølser du får på butikken. I tillegg trekkes pølsene i ren oksekraft med ulike krydder i, sa også Dahlbo, som ikke vil røpe hvilket "gull" han krydrer kraften med.

HER KAN DU LESE HELE SAKEN FRA TIDLIGERE I HØST.

The Guardian

Nå har den lille pølsekiosken fått omtale i britiske The Guardian.

«The Guardian har vært på besøk i den lille pølseboden. «Glem hygge, det å kose seg med livets enkle gleder», starter artikkelen i den britiske storavisen The Guardian forklarende,» skriver Aftenposten.

Videre at Oslo-symbolet Syverkiosken ved Alexander Kiellands plass har følgende pølsesmak:

– «Smaken er med ett behagelig, men på samme tid også deilig krydret», skriver skribent David Atkinson før han skryter av den sterke sennepen.

HER KAN DU LESE HELE SAKEN FRA AFTENPOSTEN OG OM OMTALEN FRA THE GUARDIAN.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse