Kategoriheading

Det går fint an å lage sunn is

Det går fint an å lage sunn is

Ass. butikksjef ved Ekte Vare på Sagene, Marianne Naas, forteller deg hvordan du kan lage is. FOTO: EKTE VARE AS

MATSPALTEN: – For de aller fleste skal det slukes en del mengder is i løpet av sesongen, og da er det jo hyggelig å tenke på at det kan være av den sunne sorten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.05.2017 kl 09:57

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke er glade for å kunne presentere en ny matspalte fra Ekte Vare AS. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene.

I forrige uke fortalte vi deg hvordan du kan bake godt brød uten korn.

17. mai og sommer er rett rundt hjørnet!

Selv om været så langt ikke har vært helt stabilt, så er is-sesongen i gang.

17. mai, og forhåpentligvis også sommeren, er rett rundt hjørnet. Da passer det med et innlegg om is.

For de aller fleste skal det slukes en del mengder is i løpet av sesongen, og da er det jo hyggelig å tenke på at det kan være av den sunne sorten.

For hva er det egentlig som passerer gjennom kroppen en varm sommerdag?

Sukker, usunt fett, melkepulver, kjemisk fremstilt aroma, fortykningsmidler og andre tilsetningsstoffer kroppen egentlig ikke har lyst til å ta seg av.

Men det er altså mulig å spise is med ingredienser som kroppen kan nyttiggjøre seg av. Vi kommer med flere tips utover sommeren, men starter med en enkel variant som de fleste vil både like og tåle.

Har du frosne bær, egg og litt honning, banan eller annen naturlig søtning,ja da lager du is i en fei. Noen vil kanskje kalle det sorbet, men med eggeplommene får den en kremet konsistens som minner om vanlig is. Perfekt for de med melkeallergi.

Se bildet større

Fiks ferdig is til 17. mai. FOTO: EKTE VARE AS

Oppskrift

(2-3 porsjoner)

  • 1/2 pose frosne bær
  • 3 eggeplommer
  • 1/2 ts honning eller 1/2 banan

Kjør alt i en blender eller annen kjøkkenmaskin.

Den kan spises med en gang eller puttes i is-former og stå i fryseren i noen timer. Dypp gjerne i smeltet mørk sjokolade eller hakk opp og ha i isen. Her er det bare fantasien som setter grenser.

LES OGSÅ: Øyvind Våge fra Kjelsås og kona satser på Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går fobi og ser en agurk uten plastikk rundt

Her kan du lese mer fra Matspalten – Ekte Vare!

SEND OSS DINE BILDER FRA 17. MAI, SÅ VISER VI DE FRAM I BILDESERIE I LOKALAVISEN!

Nøkkelord

Annonse
Annonse