Kategoriheading

Dette vil beboerparkeringen koste deg

Kyrre Grepps gate er en av Sgene-gatene som får beboerparkering i 2018.

I 2018 innføres det beboerparkering i alle gater og boligveier i Bydel Sagene. Prisen er på mange tusen kroner i året, fordelen er at det blir bedre plass for deg som bor der.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.09.2017 kl 19:56

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Gallup

Hva mener du om prisen for beboerparkering?

3000 kroner for én bil er altfor mye.
Det er en rimelig pris å betale.
Det er høyt, men nødvendig for å redusere bilbruken i byen.
Jeg kjører ikke bil.

Vis resultat

BYDEL SAGENE: Våren 2018 innføres beboerparkering i alle offentlige gater og veier i Bydel Sagene.

3000 kroner for «gratis» parkering

Fra neste vår må du dermed betale 3000 kroner i årsabonnement for å parkere «gratis» i veien der du bor, om du ikke har parkering i garasje eller på egen tomt. Har husstanden to biler må du ut med 7000 kroner.

En beboer kan kun få et beboerparkeringskort til ett kjøretøy. Næringsdrivende med særlige behov for biloppstillingsplasser, og som er etablert i beboerparkeringssonen, starter på 6000 kroner for ett kjøretøy. Det er bystyret som har vedtatt satsene på beboerparkering. Prisene er de samme i alle bydelene som har beboerparkering.

Slik blir prisene for beboerparkering:

(Kilde: Oslo kommune, Bymiljøetaten)

Beboerkortene vil bli solgt på kommunens nettsider, og bilens registreringsnummer er nøkkelen. Forutsetning for å få beboerkort er at du bor i bydelen og har bil registrert på deg.

Besøkende eller beboere uten beboerkort, må betale parkeringsavgift etter gjeldende regler, i de områdene som er satt ut til beboerparkering.

Behovet har endret seg

Bydelsutvalget (BU) i Sagene gjorde vedtaket om at bydelen skal få beboerparkering i november i fjor. Da saken var oppe i bydelen i 2012, så imidlertid ikke BU behov for en slik endring.

– Situasjonen har nå endret seg, sier bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg (Ap).

Flere bydeler har allerede innført ordnignen, eller får det i løpet av høsten. I 2018 vil 12 av 15 bydeler ha innført beboerparkering, enten i hele bydelen eller i utvalgte områdr.

– Bydelene Grünerløkka, St.Hanshaugen og Gamle Oslo innfører nå beboerparkering, det innføres beboerparkering i deler av bydel Nordre Aker, og det skal innføres et bilfritt sentrum. Bydel Sagene blir dermed omringet av beboerparkering og dette vil medføre et større press på parkeringsplasser i vår bydel, sier Stoltenberg.

Han viser samtidig til at mange opplever problemer med fremmedparkering i bydelen, for eksempel av personer med arbeidsplass i bydelen.

– Det er derfor ønskelig å reservere de parkeringsplassene som finnes i bydelen for bydelens egen befolkning, sier han.

Høy pris, men nødvendig

Bydelene Frogner, St.Hanshaugen og Gamle Oslo har hatt prøveordninger med beboerparkering i noen år. I pilotperioden har prisen vært på kun 300 kroner per år.

Når beboerparkeringen når Bydel Sagene neste år, må man betale ti ganger så mye.

– Prisen skal dekke kostnadenee og investeringene for ordningen. Jeg synes det er en høy pris, men hvis dette kan hjelpe på parkeringssituasjonen så tror jeg det er verdt det, sier Stoltenberg.

Både i Bydel Nordre Aker og i Bydel Ullern, som får beboerparkering i enkelte gater i 2018, er BU-lederne kritiske til satsene.

Her er gatene som får beboerparkering i Bydel Sagene

Ser du ikke kartet? Trykk her for å åpne det i eget vindu (ekstern lenke).

Les alt om beboerparkering på Bymiljøetatens nettside.

LES OGSÅ: