ANNONSE
Annonse

Disse er nominert til Lovisaprisen

Her fra tidligere bydelsdager. Foto: BYDEL SAGENE

Prisen deles ut til én av de nominerte for fremragende sosialt eller kulturelt arbeid, eller arbeid med å bedre det fysiske miljøet i Bydel Sagene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2017 kl 13:31

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SAGENE: Under bydelsdagene til helgen står Lovisaprisutdelingen for tur. Søndag 14. mai er datoen for utdelingen av Bydel Sagenes miljø- og kulturpris.

Sagene Avis kjenner til at følgende seks kandidater vurderes, og vet at én av disse vil motta årets Lovisapris:

Anne-Britt Granås
Anne-Britt oppleves som et sjeldent aktivum i Sagene bydels kultur- og næringsliv, som utrolig effektiv og energisk og med en finger med i mye av de kulturelle initiativene som tas og utvikles her i bydelen. Som forelder og borger dukker hun opp overalt; som initiativtaker til og leder av Bjølsen skolekor, forlegger av boka Livet Langs elva, sentral i utviklingen av Kulturforum på Bjølsen skole, barne- og ungdomsteater, korps, skolekonsert, sommerkonsert i Bjølsenparken, markedsdager også videre også videre

Det andre teater
Det Andre Teatret (DAT) åpnet 16.september 2011 i Lilleborg som Norges første og eneste teater med fokus på improvisasjon. Siden da har teatret vokst for hvert år som er gått, og 2015 var mer enn 30.000 publikummere innom. I løpet av året viser vi forestillinger og holder kurs for både voksne og barn. Vi viser internasjonale og norske gjestespill, og tilbyr kurs og workshoper både på og utenfor teatret. Teatret har en stor gruppe frivillige som hjelper til med å holde stedet i drift gjennom å stå i billettluka, vaske, rydde og rigge m.m.

Omstilling Sagene
Se nettsiden: http://www.sagenesamfunnshus.no/faste-tilbud/omstilling-sagene/

Miljøgruppen Omstilling Sagene. Som et ledd i bydel Sagenes miljøarbeid samarbeider Sagene samfunnshus med miljøgruppen Omstilling Sagene, slik at de får realisert filmvisninger, byttemarked, praktisk kunnskapsoverføring og hageprosjekter, ifølge nettsiden.

Aslaug Holm
Ikke siden Oskar Braathen har noen klart å formidle livet på Sagene bedre enn årets kandidat. Fortellingen har gått sin seiersgang, ikke bare landet-, men snart verden rundt. Fortellingen har høstet gjeve priser i både inn- og utland. Så det bør være hevet over enhver tvil at årets pris må gå til regissør og filmskaper Aslaug Holm for filmen «Brødre».

Stein Skøyeneie
Stein er kantor i Sagene og Iladalen kirke. Han har vært kantor i Sagene kirke i en årrekke. Han har gjennom sitt engasjement bygget opp flere kor med tilhørighet i Sagene og Iladalen kirker. Under stengingen av Sagene kirke snudde han negative tanker og lagde en egen salmebok: «Som barn av jord», for Sagene hvor innholdet er hentet med inspirasjon fra Sagene kirke. Stein er den lengst ansatte og mest respekterte kantor i OsloKirken. Han spiller gratiskonserter til bydelens innbyggere hver tirsdag, og har utviklet Sagene som musikalsk mekka for kirkemusikk

Øyvind Hartman
Øyvind er mangeårig kultursjef i bydel Sagene. Han er far til «Elvelangs i fakkellys» og en av de viktigste grunnene til at bydel Sagene med stolthet kan kalle seg Kulturbydelen. Øyvind har nå gått av med pensjon men bydelen og bydelenes befolkning nyter fortsatt godt av hans langvarige arbeid.

Les mer om bydelsdagenes program her.

Fristen for å sende inn nominasjoner gikk ut 1. april i år. I tillegg kan arbeidsutvalget selv foreslå kandidater.

LES OGSÅ:

– Hvor er hallelujafølelsen?

BI viser fleksibilitet flere kan lære av, sier Solberg

Etter tre måneder- millioner i merforbruk

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse