ANNONSE
Annonse

MATSPALTEN: Dropp usunn kjøpemajones - lag heller din egen!

Foto: EKTE VARE AS/ØYVIND VÅGE

Kjøpemajones er full av usunne oljer og konserveringsmidler. Dette er oppskrift på en helt kjempegod, enkel og idiotsikker majones.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.06.2017 kl 08:10

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer i 2017 en ny matspalte i samarbeid Ekte Vare AS. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!

I vår familie er det strengt tatt en regel at alt blir bedre med bacon, og det er jo helt sant, men det er også en annen liten sak som gjør det aller meste bedre – i hvertfall nå om sommeren, nemlig majonesen

Ikke vanskelig å lage selv

Sommeren er tiden for majones. Reker, grillmat, salater, ja - alt blir bedre med majones! Men mye kjøpemajones er full av usunne oljer og konserveringsmidler.

Mange tror at det er vanskelig å lage majones, at den skiller seg om det er lavtrykk, om det er dårlig vær og andre pussige ting. Men vi lover deg at denne oppskriften er veldig enkel og noe selv den mest uerfarne husfar kan lage.

Foto: EKTE VARE AS/ØYVIND VÅGE

Idiotsikker majones

  • 1 fersk eggeplomme (romtemperert, eller i hvert fall ikke rett fra kjøleskapet)
  • 1 klype salt
  • jus fra en halv sitron
  • 2 dl olivenolje (extra virgin er sunnest, men sterkere smak, så helt ok å bruke en lettere olivenolje)
  • en dæsj sennep (kan sløyfes)

Ha eggeplommen i et høyt glass, eller i beholderen til stavmikseren. Ha så oppi resten av ingrediensene, vær forsiktig så du ikke sprekker plommen. Ha stavmikseren ned i glasset slik at det dekker over plommen. Skru på mikseren, og hold stavmikseren nede i bunnen av beholderen hele tiden, ikke løft den opp.

Tykk og jevn

Majonesen vil straks begynne å tykne, og da fortsetter fram til nesten all olje er blandet inn. Først nå kan du begynne å løfte stavmikseren forsiktig, uten å ta den helt ut av blandingen, slik at resten av oljen går inn i majonesen og den blir ordentlig tykk og jevn.

Foto: EKTE VARE AS/ØYVIND VÅGE

Se det, du er ferdig! Du har laget en perfekt majones, og du vil få det til hver eneste gang, helt uavhengig av vær og andre ting

Ekstra smak?

Hvis du har lyst til å være enda litt mer kreativ, kan du nå som majonesen er ferdig, tilsette litt ekstra smak om det er noe du føler er viktig. Da blander du bare dette forsiktig inn, enten du vil ha litt hvitløk, mer sitron eller noe annet du synes er godt i.

Majonesen kan nå helst oppbevares i et tett glass i kjøleskapet, og holdbarheten på ditt mesterverk blir like lang som egget du bruker

Lykke til og nyt sommeren, uansett vær!

LES OGSÅ: Øyvind Våge fra Kjelsås og kona satser på Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går fobi og ser en agurk uten plastikk rundt

Her kan du lese mer fra Matspalten!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse