Kategoriheading

Flere stakk av fra politikontroll

Mange politikontroller i Oslo de siste ukene, noen stopper heller ikke for kontrollene. Dette er fra kontroll ved Kjelsås denne måneden, og er ikke relatert til de som ikke stoppet i kontrollene. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Og aldri har så mange blitt tatt for mobilbruk.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Politiets årlige aksjon skolevei er ferdig. Etter to uker er tallene lagt på bordet.

39 kontroller

De to siste ukene har Enhet Sentrum Politikrets holdt 39 kontroller ved 18 barneskoler. Totalt har de stoppet 1361 biler.

– 257 biler fikk forenklet forelegg for mobilbruk. Vi har aldri tatt så mange for mobilbruk som i årets aksjon, sier Per Heggedal, trafikkansvarlig og politibetjent ved Oslo politidistrikt, Enhet sentrum.

Se bildet større

FOTO: MINA HAUGLI

Ellers er mange forenklede forelegg gitt ikke å bruke bilbelte, ti forelegg for brudd på vikeplikt for gående, fire for kjøre på rødt lys og fem forelegg for dårlig sikring av barn.

Her kan du lese mer om hvordan vi synder i skoletrafikken.

LES OGSÅ: Småbarnsfaren kjørte 84 km/t i 50-sonen fordi han skulle hente barna i barnehagen.

– Tre biler unndro seg kontroll, og ble ikke funnet samme dag. Siden sjåførene ble gjenkjent og kjennemerket sett blir de anmeldt, forteller Heggedal.

Se bildet større

Adferdskontroll: Her sjekker politibetjentene opp registreringsnummer og får bilens begjæringer fra kontrollen på Bjølsen. For eksempel manglende forsikring, EU-kontroll, omregistrering eller lignende. FOTO: MINA HAUGLI

Om skoleaksjonen

Hvert år holder politiet skoleaksjon ved skolestart. Da blir det avholdt trafikkontroller ved samtlige barneskoler i Oslo. Målet med aksjonen er å bidra til å gjøre skoleveien tryggere for alle barn, og spesielt førsteklassingene.

LES OM KONTROLLEN VED BJØLSEN SKOLE HER

– Vi håper at folk tenker seg om en ekstra gang når de er ute og kjører og ser skolebarn langs veien, og at de senker farten, sier Heggedal.

Som legger til:

– Vi informerer bilistene vi stopper om at det er viktig å få øyekontakt med barna, så de skal føle seg trygge på at de blir sett. Spesielt i nærheten av fotgjengerfelt. I tillegg deler vi ut brosjyrer fra Trygg trafikk, og gir tips om riktig bilbeltebruk for barn på våre kontroller.

Se bildet større

Per Heggedal, trafikkansvarlig og politibetjent ved Oslo politidistrikt, Enhet sentrum. FOTO: MINA HAUGLI

LES OGSÅ:

– Lørdag kan du smake på suppa vår

Se hundene til Beate og mange flere i hinderløypa

– Utbyggers planer gir oss ingenting, vi har det fint slik det er i dag