ANNONSE
Annonse

Forvandlingen ved Store Sandaker Gård - se bildene i saken

Beboer Frode Svane kom tilbake ett år senere, og fortalte lokalpolitikerene at fyll, bråk, slagsmål og knivstikking, er byttet ut med et yrende liv for små og store, og ikke minst et tryggere og mer hyggelig sted å bo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SANDAKER: Sagene Avis har tidligere i år fortalt om kommunen ved Boligbygg Oslo KF, som satt av penger til å ruste opp bakgården til den store gule gården mellom Nordpolen og Storo-senteret - Store Sandaker gård.

Gården, også eid av Oslo kommune, har 166 leiligheter. Beboerne har fått være med å planlegge hvordan de vil ha de i bakgården.

Aktiv medvirkning

– Noen av forutsetningene fra byrådet når de bevilget ekstra midler, var god koordinering mellom bydeler og Boligbygg, medvirkning fra beboerne selv og vekt på tiltak for barn og unge. I Store Sandaker har beboerne virkelig engasjert seg, dannet en ny gårdskomite og en egen barnegruppe som har mange ønsker for hva de vil ha i den store og flotte bakgården, fra Boligbygg i saken fra i sommer.

Forvandlingen

For ett år siden dukket beboer Frode Svane opp i det lokalpolitiske bydelsutvalgsmøtet i Bydel Sagene, og fortalte om et bomiljø, med fyll, bråk, slagsmål og knivstikking. Torsdag kveld, ett år senere, kunne han fortelle en helt annen historie til lokalpolitikerene i Sagene Samfunnshus.

- Det bor mange barn i denne gården, rundt 70 barn og unge. Ved hjelp av støtte fra Boligbygg og Bydel Sagene, så har vi vært gjennom en kraftig prosess for å endre boforholdene og bomiljøet.
Nå har vi fått et bedre og tryggere bomiljø, uteområdene er mer trivelige. Vi har forskjellige aktivitetsgrupper, og har fått et yrende liv i boområdet, fortalte Svane.

Til og med egen ballbinge

Han fortsatte.

- Vi er vel kanskje også den eneste kommunale gården som har egen ballbinge på uteområdet? I tillegg har vi bordtennisbord ute, plantekasser har vi, og har i tillegg fått på plass nye benker og bord, og to store utegriller. Og ikke minst har vi fått på plass en port som stenger ut mot Sandakerveien. I tillegg skal det innredes en leilighet med tre rom, som skal brukes til forskjellige beboeraktiviteter, fortalte Svane videre til lokalpolitikerene og bydelsadministrasjonen.

Jobber videre

Og at det jobbes videre for å utvikle bomiljøet og boområdet til noe enda bedre, særlig med tanke på flere tiltak overfor barna i området, men også tiltak for voksne som kanskje sliter litt ekstra.

- Takk til Bydel Sagene som har støttet oss hele veien, sa Svane.

4 millioner

Anine Johnsen, kommunikasjonsrådgiver i Boligbygg Oslo KF, utdyper:

- Siden sommeren 2016 har Boligbygg, Bydel Sagene og beboerne i Store Sandaker gård samarbeidet om å bedre bomiljøet og gjøre uteområdene i gården triveligere. Boligbygg gjorde høsten 2016 fysiske tiltak i uteområdene for i overkant av 500 000 kr. Dette innebar blant annet flere lekeapparater som sklie og husker, og at søppelskur som sto inni gården ble byttet ut med søppelbrønner utenfor gårdsrommet, forteller Johnsen.

- Våren 2017 bevilget bystyret i Oslo kommune 3,5 millioner kroner ekstra til fysiske tiltak i gården for å bedre bomiljøet. Dette har gjort at man har hatt midler til flere tiltak og mulighet til å oppfylle flere av beboernes ønsker. For disse midlene har vi blant annet fått på plass led-belysning i uteområdene, skur til sykler og barnevogner med utendørs sitteområde og griller, samt en ballbinge og et bordtennisbord, legger hun til.

Søndre Åsen

Også andre kommunale bygårder i Bydel Sagene, står på planen.
 
Ekstra bomiljømidler fra bystyret skal også brukes til å bedre uteområdene andre steder i Bydel Sagene. I flere av kvartalsgårdene på Søndre Åsen arbeides det med tiltak, og man har hatt møter der beboerne har fått komme med sine ønsker og forslag til hva som trengs for å gjøre fellesområdene bedre.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse