– Fremtidig drift av Hønse-Lovisa er uavklart

Hva nå? Hvem og hva som skjer på denne idylliske plassen etter daglig leder, Anne Mette Hegdahl, har bestemt å gi seg vites ikke. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Sier kulturansvarlig i Bydel Sagene, og at støtte fra bydelen er avhengig av et stort innslag av frivillighet og kultur for stedet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.06.2017 kl 15:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SAGENE: Det er kjent at daglig leder Anne Mette Hegdahl ved Hønse-Lovisa, gjennom ti år, skal gi seg.

– Uavklart

– Framtidig drift på Hønse-Lovisas hus er foreløpig uavklart, og vi er i kontakt med dagens driver om dette, sier Andreas Fætten, kulturkonsulent i Bydel Sagene.

Det er Oslo kommunes Kulturetaten som leier ut huset. De har en langtidskontrakt med dagens driver Hegdahl.

– Vi regner med at driften fortsetter, og bydelen vil fortsette å yte støtte med frivillighetsmidler hvis driften fortsetter med stort innslag av frivillighet og kultur, sier også Fætten.

I ti år har Anne Mette Hegdahl drevet kulturkafeen Hønse-Lovisas Hus. Denne sommeren ble jubileumsåret feiret både 27. mai, 8.juni og 10.juni.

Å drive kulturkaféen i ti år har gitt Hegdahl mange minner.

– De viktigste minnene er denne lille plassen, hvor folk deler historier, prater og kommer tilbake år etter år. Det var jo en del av drømmen min. At folk med forskjellige yrker, fra forskjellige land og steder i byen får kontakt med hverandre. Huset innbyr til samtale, og det er ingenting som forstyrrer, sa hun blant annet til Sagene Avis.

LES OGSÅ: