ANNONSE
Annonse

Full rulle og mye moro i Festivitetshuset

I vinterferien. – PULSE jobber for å få et større mangfold i korpsene og gi et tilbud til alle grupper, forteller kommunikasjonsrådgiver i Fredskorpset, Liz Palm.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.02.2017 kl 14:51

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SAGENE: Fredskorpsere og musikkinstruktører fra Sør-Afrika har vært på utveksling i Norge, gjennom Norges Musikkorps Forbund og prosjektet PULSE.

Vinterpuls i Bydel Sagene. Foto: PRIVAT

PULSE

– PULSE er finansiert av Fredskorpset og jobber med integrering av ulike minoriteter til korps for å få et større mangfold i korpsene og gi et tilbud til alle grupper, forteller kommunikasjonsrådgiver i Fredskorpset, Liz Palm.

Hun fortsetter.

– Og dette går jo enda bedre med instruktører fra Sør-Afrika, som er ambassadører og rollemodeller for denne gruppen. Sørafrikanerne bidrar også med nye måter å lære på.

Vinterpuls i Bydel Sagene Foto: PRIVAT

Vinterpulse 

Forrige uke ble VinterPULSE arrangert i Sagene Festivitetshus - ved Sagene skole, der det var øvelser på dagtid hele uka. Og som endte opp i en stor avslutningskonsert fredagen.

– Vinterferieseminaret er en del av Norges Musikk Forbunds inkluderingssatsning og et alternativ til barn og unge som er hjemme i vinterferien, fra ulike skoler i Oslo. Flere instruktører fra Sør-Afrika her med her, også to som ellers bor i Bergen, forteller Palm videre.

Prosjektleder Katja Furnes i Norges Musikk Forbund (NMF) utdyper.

Praktikanter

– Viktig i arbeidet med vinterPULSE er bruk av praktikanter. Praktikantene henter vi fra NMF sine regionale ungdomskorps. Eksempelvis kalles dette RØST - regionkorps ØST - i NMF Øst. Det er et tilbud til regionens skolekorpsmusikanter mellom 16 og 21 år.

Hun forteller om stort engasjement.

– Praktikantenes innflytelse i prosjektet ser vi på som en spennende og viktig ressurs for vinterPULSE. Ungdommene er viktige for korpsenes fremtid, da disse er av de eldste og ivrigste ungdomsmedlemmene organisasjonen har, og de mest sannsynlig vil bidra inn i korpsbevegelsen i flere år fremover.

Furnes forteller videre at regionkorpsmedlemmene tar med seg kompetansen de opparbeider seg tilbake til sine lokale skolekorps, samt i andre aktiviteter arrangert av NMF, deriblant sommerkurs.

Fremtidige ledere

– VinterPULSE er således et viktig ledd i å utvikle fremtidige ledere i organisasjonen. I regionkorpsene er det fokus på talentutvikling, ungt lederskap og generasjons-samarbeid. Disse ungdommene er også viktige rollemodeller for deltakerne i vinterPULSE.

LES OGSÅ:

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse