Han får Oslos høyeste utmerkelse

Lillebjørn Nilsen - ble også tildelt Lovisaprisen i Bydel Sagene, i 2014, for sitt musikalske virke og kulturspredning FOTO: BYDEL SAGENE

«Lillebjørn Nilsen har skapt sanger og musikk som forteller om og skildrer livet i Oslo - sangene har blitt allemannseie.»

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.04.2017 kl 22:33

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SAGENE: Artist Lillebjørn Nilsen får St. Hallvard-medaljen, Oslo bys høyeste utmerkelse. For sin verdifulle innsats for byen, og for stor musikalsk kjærlighet til Oslo.

Skildrer livet i Oslo

– Tildelingen begrunnes i at Lillebjørn Nilsen har skapt sanger og musikk som forteller om og skildrer livet i Oslo. Sangene har blitt allemannseie, de brukes til allsang over hele landet, ifølge pressemelding fra Oslo Kommune ved Bystyrets sekretariat.

Ordfører Marianne Borgen deler ut medaljen i Oslo rådhus, 12. mai.

– Kjennes som mine gater

– Min konsertvirksomhet førte til at jeg har bodd og arbeidet mye utenfor Norge. Mine barn har skolegang fra Frankrike og USA. Men alle kunstnere husker elva der de to fant hverandre. Min far kom så alene fra New York og fant min mor, med sin så store innvandrer-familie i Oslo, ifølge Nilsen selv.

– Oslo er byen jeg vokste opp i. Byen med det store hjertet. Midt i Oslo hadde jeg alle mine mange tanter og onkler innen gåavstand fra Alexander Kiellands Plass; Grünerløkka og Sagene. En del av Oslo som fremdeles kjennes som mine gater, sier Nilsen videre i samme pressemelding.

Marianne Lind

Marianne Lind får også St. Hallvard-medaljen i år. Tildelingen begrunnes i Marianne Linds modige og banebrytende innsats gjennom over 30 år for incestutsatte. Hun grunnla det første støttesenteret mot incest i Oslo (SMI) og dannet basis for at det nå er slike sentre i alle fylker.

LES OGSÅ: