Kategoriheading

Hanna forteller om en skikkelig skatt av en Sagenetur!

Forfatter: Hanna Norberg rotet seg bare bort et par ganger, mens hun skrev boka om 55 gåturer i Oslo. FOTO: MINA HAUGLI

Men hun har også 54 andre turtips rundt omkring i Oslo, som hun gjerne deler med deg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.09.2017 kl 21:59

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

TORSHOV: Frilansjournalist, blogger og forfatter Hanna Norberg er ute med sin fjerde bok. Denne gangen om byen hun elsker.

– Forlaget kom med ideen fordi de synes det manglet en bok om vandring i Oslo. Det finnes turistguider, men ingen gåturer annet enn for turer i marka, forteller Norberg.

Bloggeren, som i fem år har drevet bloggen StakkarsOss, og skildret livet i Oslo gjennom bilder, likte godt ideen.

– Jeg sa at jeg selvfølgelig veldig gjerne ville lage denne boken! Det passet dessuten bra siden jeg uansett var hjemme i barselpermisjon og måtte ut å gå turer, sier Norberg, som selv bor i Bydel Sagene.

Måtte kutte ned

Ett og et halvt år senere, og 75 turbeskrivelser som måtte kuttes ned til 55, var boken Oslove: De aller beste gåturene ferdig.

– Det var veldig vanskelig å kutte ned til 55 turer. Oslo er en stor by og det var viktig for meg at hele Oslo skulle med, så det ikke bare ble en bok om de sentrale og mest kjente stedene i byen.

I boken er det minst fem turer som går i bydel Sagene.

– Det kuleste, synes jeg, er at man kan gå fra Ring 2 til Ring 3 i fine områder. Hvis man for eksempel går gjennom Nordre gravlund, Voldsløkka og eikeskogen Lunden, tur åtte i boken, er det en skatt av en Sagene-tur, sier forfatteren.

Hun har gått så og si alle de 55 turene, og har en personlig favoritt.

– Jeg og familien går mest tur til Grefsenkollen. Det er et konkret mål som motiverer barna, også er det en helt fantastisk utsikt der oppe. Hver gang jeg er der må jeg ta det samme dårlige mobilbilde, som ikke får frem hvor vakker utsikten over byen egentlig er, forteller hun.

Se bildet større

Oslove: Boken med 55 tips til hvor man kan gå på tur i Oslo. FOTO: MINA HAUGLI

Boken er ikke tradisjonelt bygget opp geografisk, men ut fra hva man har lyst til.

– Vil du bade? Gå rundt et vann? Langs en elv? Gå tur på en øy? Se på Oslo-arkitekturen? Lære litt byhistorie? På tur med barna? Føle ekte Oslove? Gå i fotsporene til Skam eller Karpe Diem? Uansett hvor du går, så vil du garantert oppleve Oslove på turen, sier Norberg.

Betydningen bak Oslove

Navnet på boken er OSLOVE. Begrepet Oslove oppstod etter 22. Juli, og det ble et uttrykk for kjærligheten og samholdet etter 22. Juli.

– Mange hadde et behov for å ha en fellesskapsfølelse, og dette ble etterhvert til en hashtag som man bruker for å vise hvor glad man er i byen sin. Ordet uttrykker alt jeg tenker om Oslo, og det er mye kjærlighet til Oslo i boken min, sier Norberg.

– Jeg vil at boken skal inspirere andre til å bli mer kjent med byen, og som trenger den lille inspirasjonen til å gå ut til nye steder, avslutter forfatteren.

LES OGSÅ:

Nå har naboene og HvaSkjer hatt møte

Venstre raser over falske valgbrosjyrer

Forslaget ligger på bystyrebordet: Fotobokser langs skoleveiene

Nøkkelord