ANNONSE
Annonse

Her åpner det på fredag

– Gamle Mysterud var en fantastisk mann. Han tok et sosialt ansvar for oss unggutta, forteller initiativtagerne bak den nye baren. Bli med inn og se hvordan den tidligere isenkramforretningen ser ut nå!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.02.2017 kl 11:01

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE
Annonse

SAGENE: Ett år har det gått siden Tom Wivegh og kompisene tok ideen fatt og ville lage bar av O. Mysterud, den gamle isenkrambutikken i Arendalsgata. På fredag åpner dørene igjen.

Over all forventning

Mysterud Bar har fått enorm interesse rundt seg, med 6000 følgere på facebooksiden og 10.000 likerklikk på første innlegg. Baren, som er i samme lokale som isenkrambutikken, har ikke engang åpnet. Tom Wivegh og Morten Eriksen er to av Sagene-guttene som står bak.

Har planen klar - Wivegh og Eriksen vil for det meste være foran bardisken, mens Irene Selle har kontroll bak. – Kan være vi har en gjesteopptreden på serveringa, sier Wivegh. Foto: SYNNE SOFIE CHRISTIANSEN

– Hver gang vi åpner døra her er det noen som spør om åpningsdato. Vi gleder oss til å komme i gang, og det virker som om det ikke bare er oss som gjør, ler Wivegh.

Til tross for mye interessse rundt åpningen, er Wivegh og Eriksen spente på hvordan det vil gå. Med bare 45 sitteplasser, kan det by på problemer i helgene.

– Vi håper det skal gå rundt, selvfølgelig. Eneste utfordringen vi tenker på, er antall sitteplasser. Dersom bare en brøkdel av de som har meldt interesse på Facebook, vil vi slite litt med den. Men det er bare gøy å tenke på nå. Nå skal vi bare få baren opp og gå, sier Eriksen.

Morten Eriksen, Tom Wivegh og Irene Selle har fått profesjonell hjelp til å få baren klar på et år. Foto: SYNNE SOFIE CHRISTIANSEN

Sjela til Mysterud

Skiltet O. Mysterud blir bevart, sammen med den orginale murveggen fra 1887 og samme fasade som den gamle jernvareforretningen. Likevel vil det bli noen forandringer.

– Men tanken er at sjela til Mysterud skal sitte igjen i veggen. Gamle Mysterud var en fantastisk mann. Han tok et sosialt ansvar for oss unggutta.

Tidligere var Sagene et skikkelig arbeiderstrøk. Eriksen og Wivegh forteller om kompiser som kom skeis ut, og farlige gjenger som vandra ute i gatene.

– Oddvar Mysterud hadde bilbane på bakrommet, som vi guttene pleide bruke. Det var ikke mange steder vi kunne være, da det var mangel på ungdomsklubber og slikt. Han hindra oss i å drive dank i gatene, rett og slett.

Hoppe på nostalgibølgen

Det er enkelt å hoppe på nostalgibølgen, da både fasade og skilt fra den gamle jernvareforretningen er bevart.

– Det er noen som forventer at det meste fra jernvareforretningen vil fortsatt bli brukt, men det skjer ikke. Glassdisken er dessverre borte, sier Wivegh.

LES OGSÅ: Den utrolige historien om nøkkelsliperiet til Mysterud

– Tar vare på historien

Likevel er det stor betydning rundt videreføringa av skiltet og lokalet. Frank Michaelsen er en tidligere innbygger på Bjølsen. Han sitter på mange minner fra jernvarehandelen, og priser seg lykkelig over at det ikke blir meglerforretning eller kaffekjede i lokalet.

– Løsningen er det beste man kan gjøre for O. Mysterud. Det gamle skiltet blir brukt og man får en følelsen av å ta vare på historien. De fleste forstår at jernvareforretningen måtte legges ned, da presset fra kjedebutikker ble for stort. Likevel er det fint at de kunne drive butikken i så mange år, sier Michaelsen.

Fokus på lokalt øl

Bare bakgrunnen til Mysterud skaper lokale relasjoner. Dette vil Mysterud Bar bygge videre på. Øl er hovedfokuset, og da spesielt Oslobrygg fra Sagene bryggeri.

- Vi har skjenkebevilgning til alt, men lokalt øl er det vi skal være gode på. Sagene brygg vil få stor plass, og noen danske og svenske øltyper. Ingen av de store slipper til her, sier Wivegh.

Lokalt øl: Sagene Bryggeri er godt representert på bardisken til Mysterud Bar. Foto: SYNNE SOFIE CHRISTIANSEN

Matservering er også i planene, men det blir enkelt.

– Vi syns det er lurt å kunne tilby en matbit. Det vil ikke bli mye servering, men litt spekemat og enkel snacks er i tankene, forteller Eriksen.

Wivegh legger til.

– Vi vil jo ikke ta markedet fra kebabkongen over gata her, sier han og smiler.

Mysterud Bar åpner fredag 24. Februar kl.14.00.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.