Her blir det stemmelokale

Senterleder ved Storo Storsenter, Unni Merethe Aasgaard, har sagt ja til stemmelokale ved kjøpesenteret. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Isen er nok for lengst borte før valget, men bydelen kan skryte på seg flest forhåndsstemmelokaler.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.08.2017 kl 16:17

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SAGENE: Bydelsdirektør Marius Trana orienterte i forrige bydelsutvalgsmøte om forhåndsstemmelokaler i Bydel Sagene, til Stortingsvalget høsten 2017.

Ledelsen ved Storo Storsenter har sagt ja til å ha forhåndsstemmelokale for Bydel Sagene ved senteret. Det betyr, ifølge bydelsdirektøren, at Bydel Sagene blir eneste bydel i hovedstaden, med hele tre forhåndsstemmelokaler.

Første gang

Det er første gang Storo Storsenter har stemmelokale på området.

– Vi har sagt ja til dette fra 10.august til 8. september i høst. Vi ser frem til å kunne tilby forhåndsstemming hos oss og riggen - stemmelokalet - plasseres på skøytebaneområdet, sier Unni Merethe Aasgaard, senterdirektør.

Forhåndsstemmestedet ved Storo Storsenter vil holde stengt i perioden 16. til 19. august, i forbindelse med et stort årlig arrangement ved senteret.

Velgere kan i den perioden avlegge stemme ved samtlige forhåndsstemmelokaler i byen ellers, eller selvsagt ved de to andre lokalene i Bydel Sagene.

Som er følgende:

– På Deichmanske bibliotek ved Sandaker Senter, og i brakkeløsning på Gråbeinsletta i nærheten av Sagene samfunnshus, forteller Frank Johan Gudevold, kontorsjef og valgansvarlig i Bydel Sagene, til Sagene Avis.

Spredning

– Det er ikke antall forhåndsstemmelokaler per bydel som er avgjørende for valgstyret, men spredning i byen og plasseringen av disse, legger Ingvild Åsgård, kommunikasjonssjef for Valg i Oslo, til i saken.

Forhåndsstemme

Stortingsvalget 2017 avholdes 11. september.

– Ved høstens Stortings- og sametingsvalg, vil det i Oslo være totalt 28 forhåndsstemmesteder, og forhåndsstemmeperioden varer fra 10. august til 8. september. Da har velgere mulighet til å avlegge stemme på hverdager fra klokken 10.00 til 19.00, på lørdager fra klokken 10.00 til 18.00, avslutter Åsgård.

LES OGSÅ: