Her kan barna ha det gøy i høstferien

Ilwad (10) og Avesta (10) går begge på Nordpolen skole og tilbringer høstferien på Torshov Aktivitetshus. FOTO: MINA HAUGLI

På Torshovdalen Aktivitetshus er det åpent for alle barn fra 1. til 7. klasse.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

TORSHOV: I Torshovdalen Aktivitetshus arrangeres det høsttilbud for alle barn i bydelen fra 1. til 7. klasse. Høsttilbudet er et resultat av samarbeid mellom foreldre, bydelen og Bomiljøteam.

Hver dag mellom klokken 10.00 og 15.00 foregår det ulike aktiviteter for barn på Aktivitetshuset.

– På mandag var det helt fullt her med 33 barn og ti foreldre. Da bakte vi skoleboller og spilte fotball. I dag skal vi bake boller, ha grillfest og danse ute hvis været holder, forteller aktivitetsleder Marie Dahl Lund.

Alle barn i bydelen er velkommen, og arrangørene har ikke satt noen grense foreløpig.

Tilbringer høstferien her

Ilwad (10) og Avesta (10) synes det er gøy å tilbringe høstferien sin her, og gjøre mye forskjellig.

– Vi ser film, baker, slapper av, spiller Just Dance på playstation og har det gøy, forteller jentene.

Og på torsdag skjer kanskje ukas høydepunkt, nemlig tur til Eventyrfabrikken.

Åpent hus

Siden januar har det skjedd mye på Torshovdalen Aktivitetshus. De har malt huset, bygget ny terrasse og åpnet for en ny type bruk, nemlig maks utnyttelse av lokalet.

– Vi ønsker at huset skal bli brukt av folk, og derfor drar vi inn frivillige organisasjoner som bidrar til at det skjer noe her. For eksempel Restarters som holder fiksedag for mobiler, ungdomskafé og fiksedag for sykler på tirsdager fra klokken 17 til 20. Foreldre og frivillige som hjelper til får også benytte lokalene når de trenger det, forteller Espen Lindholm Larsen, seksjonsleder for Torshovdalen Aktivitetshus.

Se bildet større

Espen Lindholm Larsen, seksjonsleder ved Torshovdalen Aktivitetshus, viser frem garasjen hvor de holder sykkelverksted. Etterhvert ønsker de også at rommet kan brukes til teater- og kunst-virksomhet. FOTO: MINA HAUGLI

I tillegg har huset faste aktiviteter som juniortilbud, etterskoletidtilbud, fredagsåpent for ungdom, trial kjøring og sykkelmekking.

LES OGSÅ:

Norges Beste Skjegg: – Det finnes så grenseløst med bra skjegg her i vikingland!

Da butikken skulle legges ned, tok kundene affære

Første dag med rushtidsavgift: Flere kjørte tidligere enn vanlig

Nøkkelord