Her kan du låne sportsutstyr, og kjøpe suppe etter barnehage-henting!

Frivillige: F.v: Eva Pappá, Ingebjørg Kvalbein, Janne Helen Overå og Archana Sivaramakrischnan hjelper til på Kafé Nær. FOTO: MINA HAUGLI

Frivillighetssentralen startet opp med suppe-onsdag 15. februar. Hver onsdag fremover kan familier få kjøpe suppe til en billig penge.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.02.2017 kl 12:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SANDAKER: Det luktet deilig blomkålsuppe på frivillighetssentralen onsdag 15. februar. Daglig leder, Hilde Muri Krahn, forteller med glede om lenger åpningstider hver onsdag fremover, for å friste småbarnsfamilier med suppe.

Fra klokken er fire, når de fleste er ferdig på jobb, til klokken er syv, serveres det hjemmelaget suppe på kaféen.

– Målet er å nå ut til de som bor rundt her, og spesielt småbarnsfamilier som akkurat har hentet barna i barnehagen, og er slitne etter jobb. Da kan de ta seg en tur innom å kaféen for en billig porsjon suppe.

Suppen blir laget fra bunnen av de frivillige som hjelper til på kaféen, og serveres sammen med brød.

– Etterhvert har vi også et ønske om å kunne selge suppen i større spann, så familier også kan velge å ta med suppen hjem, forteller Krahn videre.

Ikke noe seniorsenter

Tidligere, da frivillighetssentralen flyttet inn i Sandakerveien 61, var det et seniorsenter. Nå ønsker de å bli kvitt stempelet, og heller bli kjent som et flerbruks-senter.

– Vi er ikke lenger noe eldresenter. På Kafé nær, ønsker vi alle velkommen. Vi ønsker å være nettopp det- nær de rundt oss! sier Krahn.

Utlånssentral

Ikke bare kan du få deg et måltid når du er innom, man kan også få låne diverse sportsutstyr.

– Utlånssentralen vår startet vi opp før sommerferien. Nå har vi fått flere midler som har resultert i mye nytt vinterutstyr som skøyter, ski, alpinutstyr, hjelmer og snøsparkesykler.

Utstyret kan du få lånt med deg sammen med en voksen første gang, for registrering, deretter alene.

– Det er vanlig at vi låner ut utstyret for et par dager av gangen. Nå som vinterferien kommer, åpner vi opp for utlån opp til én uke, men det kommer an på pågangen på utstyret, sier daglig leder Krahn.

Se bildet større

Utlånssentralen: Wen Lily låner alpinutstyr til Li Kevin (5) som skal på sitt første alpinkurs til helgen. T.h. Frivillig Johanne Lehre. FOTO: MINA HAUGLI

Sagene frivillighetssentral

Suppe-onsdag og utlånssentral er bare noen av aktivitene som foregår på Frivillighetssentralen.

Se bildet større

Rører i suppa: Daglig leder ved frivillighetssentralen Sagene, Hilde Muri Krahn. FOTO: MINA HAUGLI

Siden den offisielle åpningen i 1997, har de hatt mange ulike aktiviteter, blant annet leksehjelp til skolebarn, kinesisk-kurs, mandarin-kurs, norsk-kurs, besøkstjeneste og den faste åpne kafeen. Antall frivillige har gått fra 70 i 2001, til 250 i år, ifølge Frivillighetssentralens nettside.

– Vi prøver å lytte til behovene rundt oss, avslutter Heidi Muri Krahn.

LES OGSÅ: