Hun feirer 10 år med Hønse-Lovisa

Ønsker velkommen: Driver, Anne Mette Hegdahl, ønsker alle velkommen til jubileumsfeiring 27. mai, 8. juni og tilslutt nabofest den 10. juni. FOTO: MINA HAUGLI

– De viktigste minnene er denne lille plassen, hvor folk deler historier, prater og kommer tilbake år etter år. Det var jo en del av drømmen min, sier Anne Mette Hegdahl.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.05.2017 kl 07:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SAGENE: I ti år har Anne Mette Hegdahl drevet kulturkafeen Hønse-Lovisas Hus. Denne sommeren feires jubileumsåret 27. mai, 8.juni og 10.juni.

Minimuseum for barna

Til musikk av Inge Torstenson på munnspill og torader, åpner lørdag den tredelte jubileumsutstillingen. Først ut er Barnas minimuseum.

– Klokken 13 kommer barnebarnet til Oscar Braaten, Nana Braaten Ostad, og åpner utstillingen Hønse- Lovisa i Hagen. Her får barna høre om historien om Hønse- Lovisa, forteller Hegdahl.

Utstillingen Portretter klokken 13.45, hvor ulike personer med tilknytning til Hønse-Lovisas hus har blitt fotografert og intervjuet.

Se bildet større

Ny utstilling: Her er en del av utstillingen Portretter som åpnes lørdag 27. mai. Fotograf er Kristin Thallaug og intervjuer Anne Mette Hegdahl. FOTO: MINA HAUGLI

Klokken 14.15 kommer Grete Botten, pensjonert medisinprofessor og tidligere utstiller på Hønse-Lovisas hus.

– Hun holder et kort kåseri hvor hun viser frem godbiter fra sin mangfoldige samling, står det på Hønse-Lovisas hus nettside.

Nabofest og foredrag

Jubileumsåret feires videre i begynnelsen av juni.

– Den 8. juni holder jeg foredrag om huset, fra sagmesterbolig til kulturell møteplass, og med utgangspunkt i intervjuene med folk som har tilknytning til stedet, forteller Hegdahl.

I tillegg ønsker hun folk velkommen til nabofest den 10. juni.

– Da ønsker vi alle velkommen, til servering, hygge og musikere!

Mange minner

Å drive en kafe i ti år har gitt Hegdahl mange minner.

– Ja, det er mange minner! De viktigste minnene er denne lille plassen, hvor folk deler historier, prater og kommer tilbake år etter år. Det var jo en del av drømmen min. At folk med forskjellige yrker, fra forskjellige land og steder i byen får kontakt med hverandre. Huset innbyr til samtale, og det er ingenting som forstyrrer.

- Også alle de forskjellige utstillingene- både samtidskunst eller historiske utstillinger, legger Hegdahl til.

Men det har ikke bare vært en dans på roser.

– Det har vært beinhard jobbing. Men nå opplever jeg at det går jevnt oppover. Nå kommer så mange grupper, vennegjenger og foreninger at vi nesten vurder å måtte si nei til noen.

Drøm om bok

Driveren kan tilslutt røpe at hun har en drøm om å få skrevet en bok, hvis hun får tid.

– Jeg har fått så mange historier i løpet av årene, og jeg ønsker ikke at de skal forsvinne med meg. Jeg ønsker å gi det videre. Løfte frem alt jeg har funnet ut om huset, avslutter hun.

LES OGSÅ: