Hva gjør man når man ikke har fritidsklubb? Jo, da lager man en fritidsklubb...

Denne gjengen ved Fernanda Nissen skole er nok klar for fritidsklubb. FOTO: FNS/SAGENE AVIS

– Ideen om å starte en fritidsklubb kom i sommer. Det finnes ikke noe slikt tilbud til barna i dette området per i dag, og vi ser at de etterhvert vil ha behov for å ha et sted å «henge», sier mor og en av initiativtagerne, Merete Grytten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.11.2017 kl 09:51

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

STORO: De er en liten gjeng med foreldre til kommende ungdommer i Nydalen- og Storo-området som er i ferd med å starte opp en ny fritidsklubb i samarbeid med Fernanda Nissen Skole (FNS).

Mangler tilbud

– «FNS Fritidsklubb» er for barn fra 8 til 10 år, i starten for elever ved Fernanda Nissen skole, så er planen å invitere barn fra andre skoler etter hvert, forteller Merete Grytten, mor og en av initiativtagerne.

Hun fortsetter.

– Ideen om å starte en fritidsklubb kom i sommer. Det finnes ikke noe slikt tilbud til barna i dette området per i dag, og vi ser at de etterhvert vil ha behov for å ha et sted å «henge», i stedet for å gå gatelangs.

HER FINNER DU FRITIDSKLUBBEN PÅ FACEBOOK

Etter hvert opp til 15 år

De starter opp med tredje- og fjerdeklasser, og så er planen å utvide klubben så den etterhvert favner alle barn- og unge i Nydalen- og Storo-området i aldersgruppen 10-15 år.

– Klubben skal være foreldredrevet, men vi har planer om å involvere andre aktører i nærmiljøet, som vi kan samarbeid med. Ambisjonen er at dette skal bli et nytt samlingssted for barn og unge i fremtiden for Storo- og Nydalen-området. Her kan vi på sikt ha både dansekurs, band-øving, tegnekurs, forskerkurs og annet som barn- og unge er interessert i, forteller Grytten videre om planene.

Premieren

Fredag 1. desember klokken 16.30 åpner klubben for første gang, og inntil videre blir det åpent en gang per måned. Så er planen å øke til to ganger per måned, og så oftere etter hvert.

– Coop Extra Storo sponser FNS Fritidsklubben med all mat, og Norsk Teknisk Museum på Kjelsås har sponset med masse lego og byggesett. Fritidsklubben skal ha en kafé, det blir brettspill, lego og bygging, diskotek og aktiviteter i gymsalen. Responsen fra foreldrene har vært fantastisk, og mange stiller som vakter.

Grytten forteller at de nå starter i det små, og ser an hvordan dette utvikler seg. Men at det på sikt også er intensjonen å komme over i samme former som andre fritidsklubber driver etter.

LES OGSÅ: