ANNONSE
Annonse

Hva har Einar Gerhardsen, Wenche Foss og Kjetil André Aamodt til felles?

Ordfører Marianne Borgen ønsker forslag til mottakere av St. Hallvard-medaljen, fra Oslos innbyggere, velkommen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

De har alle mottatt St. Hallvard-medaljen, Oslos høyeste utmerkelse. Den ble delt ut for første gang for 61 år siden. 2017 er det første året vanlige folk kan foreslå kandidater.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.02.2017 kl 10:49

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Listen med mottakere er lang, og fasjonabel. Her finner vi navn som Einar Gerhardsen, Grete Waitz, Wenche Foss, Kjetil André Aamodt, Per Aabel og Thor Heyerdahl.

I år inviteres for første gang Oslos innbyggere til å foreslå kandidater til St. Hallvard-medaljen. Fristen er 17. februar.

Ordfører Marianne Borgen håper på et bredt utvalg av gode kandidater:

– St. Hallvard-medaljen er byens fremste utmerkelse. Den tildeles personer som over tid har betydd noe helt spesielt for Oslo eller som har bidratt til utviklingen av byen. Det er mange som gjør en stor innsats. Vi politikere ønsker hjelp fra Oslos innbyggere for å identifisere personer som fortjener å bli hedret med denne utmerkelsen, sier Borgen i en pressemelding fredag formiddag.

St. Hallvard-medaljen

St. Hallvard-medaljen er hovedstadens spesielle heder til personer som har gjort en verdifull innsats for Oslo kommune eller på annen måte gjort seg fortjent til byens påskjønnelse.

Medaljen, som ble opprettet i 1950 og delt ut første gang i 1956, har ikke blitt delt ut hvert år. Den er delt ut totalt 43 ganger, både til én og flere mottakere hver gang.

St. Hallvard-medaljen er Oslos høyeste utmerkelse. Foto: OSLO KOMMUNE/STURLASON

Mottakere

I 2016 ble Erling Lae og Martin Mæland tildelt St. Hallvard-medaljen. Tidligere mottakere har bakgrunn fra ulike områder, som bl.a. organisasjonsliv og Oslo-idretten, eller er sentrale politikere, lokale redaktører, artister eller arkitekter som har satt sitt preg på Oslo.

Grete Waitz, Wenche Foss, Gunnar Stålsett, Christian Ringnes og Thomas Thiis-Evensen er blant tidligere mottakere. Se oversikt over alle mottakere i faktaboksen.

Forslag til kandidater

Oslos innbyggere oppfordres til å sende inn forslag med begrunnelse til postmottak@oslobystyre.no innen 17. februar. Begrunnelsen bør si noe om hva kandidaten har gjort for Oslo for å gjøre seg fortjent til byens høyeste utmerkelse. Forslagene vil bli tatt med i helhetsvurderingen til forretningsutvalget i Oslo bystyre, som beslutter hvem som skal få medaljen.

Medaljen vil bli delt ut av ordfører Marianne Borgen 12. mai i år.

LES OGSÅ: Lanserer ny lokalavis: Sagene Avis!

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse