ANNONSE
Annonse

Hvem husker ikke han her?

Pikachu var selvfølgelig også med under helgens arrangement. Foto: PRIVAT

– Tjue år siden Pokémon ble født, sier Fredrik Solvang. I helgen var det PokémonCon - et arrangement for små, unge og store, med mimring og mye moro.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.06.2017 kl 17:28

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SAGENE: Forrige helg ble Norges første PokémonCon arrangert på Sagene Samfunnshus, i regi av Pokémania Samlekortforening og PokémonMentor.

Fredrik Solvang i Pokémania Samlekortforening forteller om mange gode tilbakemeldinger fra besøkende om at det må bli flere sånne messer fremover. Flere enn 300 har ifølge Solvang vært innom i helgen.

– Blant annet var en eldre Pokémon-entusiast var så begeistret at han fortalte at han hadde dratt og kommet tilbake flere ganger, i løpet av helgen, forteller Solvang videre.

Michael Forbes, lederen for Pokémania Samlekortforening og
Benjamin Behrens, kjent som Pokemon Mentor, møtte selfølgelig opp. Foto: Jeanette-Helen Thorvaldsen Friveld

For både store og små

Michael Forbes er leder for Pokémania Samlekortforening. Han startet planleggingen i fjor høst. Selve messen ble arrangert for alle aldersgrupper, og det gjenspeilte seg i de besøkende.

– Det er tjue år siden Pokémon ble født, til stor inspirasjon for mange. Dette ønsket Pokémania Samlekortforening å markere. I tillegg har Pokémon påvirket flere generasjoner og popkulturen, sier Solvang videre.

– Det kom Pokémon-fans, foreldre med barn som ønsket å gi barna en morsom helgeaktivitet, og folk som ønsket å mimre tilbake til barndommen, sier Solvang.

De unge i full sving med turnering. Foto: PRIVAT

Mesterskap, kino og mange konkurranser

Det var mange forskjellige aktiviteter å bli med på under Norges første Pokémon-messe.

Av de 300 besøkende, deltok rundt 60 på forskjellige konkurranser i regi Pokémania Samlekortforening.

Turneringene, som var Trading Card Game og Video Game Championship, gikk over hele helgen, og var delt opp i Junior-, Senior- og Masterdivisjoner. De som ikke hadde mulighet til å delta på turneringen, kunne følge med via internett.

I tillegg til spillturneringer, hadde besøkende mulighet til å delta på tegnekonkurranse, Cosplay, bli-kjent-konkurranse, auksjon og se kino.

–På tide med Pokémon-arrangement

Dette er første gang et Pokémon-arrangement er stelt i stand i Norge, og i følge Fredrik Solvang slo det rotfeste.

– Det var på høy tid med et offentlig Pokémon-arrangement i Norge, og det fikk vi til. Stemningen denne helgen var til å ta og føle på, og man kunne tydelig se at folk koste seg. Vi i Pokémania Spillkortforening gleder oss allerede til neste år, legger han til.

Benjamin Behrens (til venstre) var dommer under årets turnering. Foto: PRIVAT

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse