ANNONSE
Annonse

Hvilken annen bydel har en egen liten hage, som trilles rundt i gatene?

Tilhengerhagen er snart klar for å trille rundt og vise byen at parkeringsplasser ikke kun er forbeholdt biler. F.v. Siri Mittet, Matthias Schrade, Minna Hagring og Eva Brod. Foto: OMSTILLING SAGENE

Søndag var dugnadsdag, og det ble pyntet opp både på Gråbeinsletta og i Bjølsenparken. Og ikke minst er tilhengerhagen klar for en ny sesong.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SAGENE: Tilhengerhagen er snart ute igjen for å glede og inspirere folket i Bydel Sagene. I går ble den gjort klar, i regi av Omstilling Sagene.

LES MER OM PROSJEKTET OMSTILLING SAGENE HER

Spiselige og prydplanter

Som en takk for at Sagene Samfunnshus låner bort sine lokaler til prosjektet Omstilling Sagene, deltar flere i årets vårdugnad.

– Dugnaden gikk strålende! Med mange flotte mennesker samlet fikk vi både gjort permakulturinstallasjonene vakre og kost oss i hyggelig lag. Været var upåklagelig og det er jo alltid en bonus, forteller Aina Telhaug i Omstilling Sagene.

I full gang: Her er søndagens vårdugnad i full gang, og blomsterspiralen på Gråbeinsletta får nye blomster. Foto: OMSTILLING SAGENE

De plantet ulike vekster i blomsterspiralen på Gråbeinsletta.

– Både spiselige planter og prydplanter. Det var også enkelte planter som stod igjen fra i fjor, forteller Telhaug videre.

Gråbeinsletta: Utenfor Sagene Samfunnshus har det dukket opp blomster i løpet av helgen. Foto: OMSTILLING SAGENE

Trilles ut i bydelsdagene

Ikke bare plantet de vekster i blomsterspiralen på Gråbeinsletta og i Bjølsenparken, men de ryddet også tilhengerhagen, og den begynner å bli klar for årets sesong.

– Det er fremdeles ganske kaldt i jorda så vi venter derfor litt med å plante ut for mye. Som regel er det i forbindelse med bydelsdagene i Bydel Sagene, at tilhengerhagen rulles ut i Sagenes gater, kan Telhaug røpe.

Dens ferd i bydelen er ikke bestemt enda, men tanken bak tilhengerhagen er klar.

– Vi vil den skal vise hvilket potensiale en parkeringsplass kan ha i byen vår. Kanskje bør de ikke bare være forbeholdt biler? Tanken er at folk i bydelen kan nyte av nyttevekstene og glede seg over blomstene, og vi ønsker at tilhengerhagen skal inspirere og bevisstgjøre folk om hvordan vi disponerer uterommene i byen vår, avslutter Aina

Gjøres klar: Kanskje trilles tilhengerhagen ut på Bydelsdagene 12. og 13. mai. Foto: OMSTILLING SAGENE

Det er de frivillige i Omstliling Sagene som er med å dra tilhengerhagen rundt, og de vil gjerne ha med flere til å trille hagen, så alle er hjertelige velkommen til å ta kontakt med Omstilling sagene dersom de har lyst til å bidra.

LES OGSÅ:

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse