Hvor bør folk få parkere sykkelen?

Hvor kan syklistene parkere? FOTO: SAGENE AVIS

Meld dine forslag til bydelen, før søndag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.04.2017 kl 12:47

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SAGENE: Med intensjon om å bedre trafikksikkerheten og tilrettelegge for økt sykkelbruk, ønsker bydelen innspill fra deg som bor i Bydel Sagene, på hvor det er behov for å plassere nye sykkelparkeringsplasser.

Fristen for å sende inn forslag er 23. april.

Sykkelparkering

Se bildet større

Sykkelmøte: Under sykkelmøtet i mars svarte Berg på en rekke spørsmål. FOTO: MINA HAUGLI

Under åpent sykkelmøte i mars ble det kjent at hundrevis av parkeringsplasser kan forsvinne når sykkelprosjektet settes i gang.

I forbindelse med sykkelmøtet og sykkelplanene for Bydel Sagene, spurte Siri Mittet (MDG) fra bydelsutvalget, om hvilke planer det var for sykkelparkering i bydelen.

– Det er veldig viktig med sykkelparkering, og det jobbes det med. Det går ut brev til alle bydelsadministrasjoner om å gi tilbakemelding om sykkelparkering på gategrunn, svarte Lan Marie Nguyen Berg i nevnte møte.

Forslag

Bydelen kommer også med eksempler til hvor det kan passe med sykkelparkeringer, og ber om konkrete forslag og tiltak som du vil at de skal ta med seg videre.

– Nær butikker, caféer, ved parker, skoler, kulturtilbud eller lignende. Eller gateparkeringsplasser som bør omgjøres til sykkelparkering av trafikksikkerhetshensyn, står det på bydelens nettside.

Samtidig ber også bydelen om tilbakemelding fra deg om eksempelsvis uoversiktlige kryss og fotgjengerfelt.

– Innsendte forslag må være begrunnet og gi en nøyaktig beskrivelse av plassering. Bydel Sagene tar imot innspillene fra Sagenes befolkning, og lager en mest mulig komplett liste over tiltaksforslag. Bydelenes forslag behandles videre av Sykkelprosjektet, skriver bydelen videre på nettsiden.

Forslag og eventuelt andre konkrete tiltak du vil bydelen skal ta med seg videre sendes til: postmottak@bsa.oslo.kommune.no, merket «Forslag til sykkelparkering».

LES OGSÅ:

Nøkkelord