Kategoriheading

Hyppigere avganger og utvidede rutetider i bydelen

Ruteendringer: Søndag 2. april får en rekke busslinjer i Oslo nye og flere avganger. Sirin Hellvin Stav (MDG), leder for Miljø-, kultur- og byutviklingskomitéen i Bydel Sagene, Lan Marie Nguyen Berg (MDG), byråd for miljø og samferdsel, og Øystein Dahl Johansen, kommunikasjonsrådgiver i Ruter titter ut av bussen. FOTO: MINA HAUGLI

I tillegg blir det flere leddbusser - her kan du lese om endringene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.03.2017 kl 07:27

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SAGENE: Hyppigere avganger, utvidet rutetider og leddbusser, er noe av det Bydel Sagenes beboere kan glede seg til i forbindelse med Ruters nye ruteendringer,som trer i kraft nå på søndag.

Les også om 12-trikken som forlenges fra Disen til Kjelsås her.

Leddbusser

Tidligere er det 54-bussen som har hatt leddbuss. Nå utvides tilbudet til å gjelde også for 34 bussen, og dermed får alle linjene i Uelandsgate nå leddbuss.

– En av de største tilbudsforbedringene på buss skjer på linjene som nå får leddbuss, det gjelder for linje 28 og 34. Linje 34 og 54 samkjøres også bedre slik at de får jevnere avganger på denne strekningen, forteller Øystein Dahl Johansen, kommunikasjonsrådgiver i Ruter.

Hyppigere

20-bussen og 37-bussen får ti-minuttersrute også på kveldstid, og bedre kveldsrute blir det også på 21-bussen.

– Det er et mye bedre tilbud, og vi får utvidet reisedøgnet. På flere av linjene vil folk som vil reise tidligere på jobb få muligheten til det, og de som vil senere hjem muligheten til det. Rett og slett mer fleksibilitet, sier Dahl Johansen.

Det blir også hyppigere avganger på søndager på 30-bussen, og 37-bussen mellom Nydalen T og Helsfyr T får ti-minuttersrute frem til klokken 00:30 alle dager.

Fornøyde

Leder for miljø-, kultur-, og byutviklingskomiteen i Bydel Sagene, Sirin Hellvin Stav (MDG), og Byråden for Miljø og samferdsel i Oslo Kommune, Lan Marie Nguyen Berg (MDG), er veldig fornøyde med endringene.

– I år har vi økt bevilgningen til kollektivtrafikken mer enn hva som har blitt gjort i hele forrige bystyreperiode. Nettopp med ønske om enda bedre kollektivtrafikk. Kollektivtrafikken er veldig viktig for folk, og kanskje kan de nye endringene gjør så folk slipper å stå veldig tett, at bussene er stappfulle, og i tillegg at det blir enda enklere å reise kollektivt, sier Berg.

– Å få økt kapasiteten og flere avganger, gjør det lettere for folk å klare seg uten bil. Nå satser vi mye på sykkel i Bydel Sagene, men ikke alle vil sykle, så vi må ha et tilbud til de også, sier Hellvin Stav.

Se bildet større

Fornøyde: F.v Lan Marie Nguyen Berg (MDG), byråd for miljø og samferdsel, Sirin Hellvin Stav (MDG), leder for Miljø-, kultur- og byutviklingskomitéen i Bydel Sagene, og Øystein Dahl Johansen, kommunikasjonsrådgiver i Ruter. FOTO: MINA HAUGLI

Oppfordring

Det er mange endringer som skjer med de forskjellige linjene, og Dahl Johansen vil komme med en oppfordring.

– Sjekk reiseplanleggeren på Ruters nettsider for rutetider, den er alltid oppdatert. Byttingen av rutetabellene på busstoppene starter til helgen, og jobben gjøres så raskt som mulig, men utskiftingen tar naturligvis litt tid når vi skal rekke over 4000 holdeplasser, avslutter han.

Se alle ruteendringene i Oslo og Akershus her.

LES OGSÅ:

Leter etter Rocko med drone
– Oslo skal bli en varmere by med plass til alle
Nå skal alle trikkene gå til Kjelsås
Skal feie bort vekten av 230 trikker