ANNONSE
Annonse

I år får også november-barna barnehageplass

Nesten 9000 barn født i 2016 har søkt barnehageplass i 2017. Bildet er fra Bergtunet barnehage i Nordre Aker. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Fristen for å søke barnehageplass i 2017 har gått ut. Til sammen 8 992 søknader fra foresatte med barn med lovfestet rett til plass kom inn. Det er 281 flere enn i fjor, selv om barnekullet er noe mindre.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.03.2017 kl 11:01

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Nytt i år er at også barn født i november har rett til plass innen utgangen av den måneden de fyller ett år. Til sammen 429 «novemberbarn» har søkt barnehageplass i Oslo.

– Det er gledelig at flere velger å søke barnehageplass da vi vet at lek og læring i barnehagen er viktig for barns liv og senere utvikling. Vi vil gjøre alt vi kan for å sikre alle søkere den barnehageplassen de ønsker, sier Tone Tellevik Dahl (Ap), byråd for oppvekst og kunnskap, i en pressemelding.

Tidligere måtte barnet være født innen 31. august for å ha lovfestet rett barnehageplass når det fylte ett år. Barn født i september og senere kunne risikere å måtte vente helt til de var nesten to år før de fikk plass. I fjor ble dette endret til at også foreldre med barn født i september og oktober kunne søke om plass fra de fyller ett år. I år er også novemberbarna med.

I Bydel Sagene har foreldrene til 51 novemberbarn søkt om barnehageplass i 2017. Tilsammen er det søkt om barnehageplass til 647 barn født i 2016 i bydelen.

Får svar senest i august

Bydelene er nå i gang med å legge en stor «kabal» for at flest mulig skal få oppfylt sitt barnehageønske.

Foreldre med barn som blir ett år innen 31. august, vil få svar 23. mars, 28. april og 24. mai.

Alle som fyller ett år i løpet av september, oktober og november vil få svar i de påfølgende opptaksrundene – og senest i august.

De siste årene har tre av fire fått oppfylt sitt første- eller andreønske for barnehageplass, opplyser Byrådsavdeling for oppvekst og kunnskap.

Bygger barnehageplasser

Ifølge byrådsavdelingen er det 5500 barn i Oslo med rett til barnehageplass som ikke går i barnehage. Barnehagekapasiteten er også ujevnt fordelt mellom bydelene.

– Byrådet satt i gang en rekrutteringsoffensiv for å få barn inn i barnehagen, og vi etablerer 3000 flere barnehageplasser frem mot 2019. Dette er mer enn en dobling sammenliknet med Høyre-byrådets utbyggingsplan, og er mulig takket være at vi tar inn eiendomsskatt. Flere barnehager er avgjørende for at vi skal kunne nå byrådets mål om å kunne tilby alle oslobarn barnehageplass uavhengig av når på året de er født, sier Tellevik Dahl i pressemeldingen.

LES OGSÅ: I den gamle vannvokterens bolig ved Akerselva er det både barnehage- og familietilbud

LES MER FRA SAGENE AVIS HER!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse