ANNONSE
Annonse

Ikke så lenge til Halloween - her oppskrift på et sunt heksebrygg!

Kutt opp. Foto: Sadie Lawler, Ekte Vare AS

Men dette heksebrygget er ikke noe tulleoppskrift. Tvert imot kan brygget ta knekken på høstens forkjølelser og andre basselusker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.10.2017 kl 11:08

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer i 2017 en ny matspalte i samarbeid med Ekte Vare. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!

Halloween er rett rundt hjørnet, men dette heksebrygget er ikke noe tulleoppskrift, tvert imot. Denne drinken tar knekken på alt det skumle høsten har å by på. Forkjølelserog andre basselusker. Dette er voksenversjonen, da, til de minste kan du lage en versjon med bare bittelitt chili.

Det du trenger for å lage heksebrygg. Foto: Sadie Lawler, Ekte Vare AS

Tre ganger daglig

Brygg opp denne, og drikk det minst tre ganger daglig frem til du begynner å bli helt frisk. Du kan fint ha mer vann oppi og koke opp igjen, opptil to ganger - etter det begynner du å trenge nye ingredienser for at det skal ha full effekt.

Heksebrygg

  • 2 sitroner
  • 3 chili
  • 1-2 hvitløk
  • 1 stor ingefær

Putre i kjelen. Foto: Sadie Lawler, Ekte Vare AS

Mose og koke

Kutt opp alt i biter og ha i en kjele med ca. 2 liter vann, gir det et oppkok og la det putre lenge. Mos opp alle bitene slik at de slipper mest mulig saft. Når du er klar for å drikke det, har du en sil over en kopp og siler det du skal drikke.

Jag basseluskene avgårde. Foto: Sadie Lawler, Ekte Vare AS

Resten kan bli i kjelen og fortsette å bli godt og sterkt, selv om det ikke står på komfyren. Oppbevar i kjøleskapet over natta. Dette kurerer det mestem og gir basseluskene ben å gå på!

Her kan du lese mer fra Matspalten!

LES OGSÅ: Øyvind Våge fra Kjelsås og kona satser på Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går fobi og ser en agurk uten plastikk rundt
Høsten er tiden for slakt, og for god og varmende mat. Ingenting forener disse to tradisjoner som en god lammerett. Alle kjenner til de klassiske rettene, men vi hadde lyst på en vri denne gangen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse