Inviterer med lokalt talent opp på julekonsert-scenen

Anita Skorgan og Rein Alexander. FOTO: PROMO

Julekonsertenes mor, Anita Skorgan, spiller 15. desember julekonsert i Sagene kirke sammen med Rein Alexander. Nå inviterer de to artistene et ungt talent fra bydel Sagene med på scenen.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SAGENE: Rein Alexander og Anita Skorgan skal i år på julekonsertturneen Deilig er Jorden, og besøker steder mellom Asker og Ålesund i perioden 26. november til 22. desember.

Og selvfølgelig stopper de i Oslo. 15. desember står Nordkantkatedralen – selveste Sagene kirke – for tur.

– Jeg har ikke spilt i denne kirken før. Det blir spennende! sier Anita Skorgan til Sagene Avis.

Rein Alexander har turnert med julekonserter siden 2004, og Anita Skorgan var med på å starte denne tradisjonen for snart tretti år siden, og blir ikke ufortjent kalt «julekonsertenes mor».

Lokale talenter

Da de to turnerte sammen med julekonserter rundt om i norske kirker i fjor, inviterte de med seg unge, lokale talenter opp på scenen.

Det resulterte i mange fine møter mellom artistene og de unge talentene. Blant annet 11 år gamle Alicia Løken fra Sarpsborg, som rørte Rein til tårer. Videoen er nå sett over en halv million ganger på sosiale medier.

Se klippet fra VGTV her:

Unge fra Sagene

Disse opplevelsene ga tydeligvis mersmak, og duoen gjentar suksessen på årets turné. Nå ønsker de to artistene å komme i kontakt med lokale talenter.

– Jeg ser etter noen som er glad i å synge, som synger med hjertet og som kan holde tonen og rytmen, sier Anita Skorgan, og legger til:

– Tekstformidling er også helt essensielt. Det vil si at man levendegjør teksten slik at man føler ordene som blir sunget.

Lokal medvirkning gjør noe ekstra med julekonserten, mener den rutinerte artisten.

– Det forankrer konserten der vi spiller. Det unge talentet knytter oss til stedet. Det blir en ekstra kontakt mellom publikum og oss, sier Skorgan.

– Dessuten trenger unge sangere fine og trygge arenaer å prøve seg på. Vi tilbyr dette, inviterer hun.

Slik deltar du

Er du ung, liker å synge, og bor i Bydel Sagene, kan du nå søke om å bli den utvalgte når Deilig er Jorden kommer til Sagene.

For å delta må du sende inn en enkel mobilvideo til post@aretsjulekonsert.no. Fristen er 5. november.

Se bildet større

Sagene kirke: Her spiller Anita Skorgan og Rein Alexander 15. desember. Er du ung og talentfull, kan du bli med. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Med på juleturnéen i år er de tre rutinertemusikerne Hallgrim Bratberg (gitar og kor), Jon Terje Johannesen (trompet m.m.) og kapellmester Jon Willy Rydningen (tangenter og kor).

LES OGSÅ:

Nøkkelord