Kandidatene fra «hjertet av Oslo» vil inn på tinget

 

Stortingsvalg til høsten - Didrik Beck (26) og Fredrik Mellem (48) fra Sagene Ap er klare. Men først litt om lidelse, urettferdighet, utdanning, arbeid, Akerselva, og ikke minst om Sissel Rønbeck.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.07.2017 kl 17:07

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SAGENE: I september er det stortingsvalg.

– Ingen andre partier stiller med kandidater fra Sagene, men Arbeiderpartibastionen Sagene stiller med oss to på sin liste. I tillegg: En fra hver side av elva, forteller Didrik Beck (26) og Fredrik Mellem (48).

Gjør Arbeiderpartiet et godt valg, og det blir regjeringsskifte, har de gode utsikter til å bli stortingsrepresentanter.

Hjertet av Oslo

– Sagene er hjertet av Oslo, og Oslo er hjertet av Norge. Jeg sier ikke dette først og fremst fordi byen vår er hovedstad, men fordi her i Oslo bor det virkelig massevis av mennesker som har flyttet hit fra resten av landet – og faktisk fra hele verden!

– Det gjelder jo i særdeleshet bydelen vår. Det finnes neppe mange avkroker av Norge som ikke representert her i bydel Sagene, sier Fredrik Mellem.

Beck og Mellem er også innflyttere. Didrik er født og oppvokst i Drøbak, men har bodd i Oslo de siste sju årene. Mellem gikk riktignok i barnehage i Iladalen og begynte på Sagene skole i 1976, men bodde så i Nittedal og Kristiansand i til sammen 20 år, før han vendte tilbake til Oslo og Sagene i 1997.

– Representativt å være innflytter

– I Oslo er det rett og slett representativt å være innflytter. Det ville være galt om alle politikerne fra Oslo var folk som aldri hadde bodd noe annet sted. Det ville kort og godt ikke vært representativt for befolkningen vår, fastslår Mellem.

Didrik

I år er det sju år siden Didrik meldte seg inn i et politisk parti, han forteller selv på grunn av lidelse og urettferdighet rundt Gaza-krigen. Siden det har han vært medlem av AUF og Arbeiderpartiet og har ønsket å påvirke den nasjonale politikken. Nå er han AUF og Arbeiderpartiets ungdomskandidat i Oslo.

– Jeg valgte AUF og Arbeiderpartiet fordi partiet var et bra politisk verksted der jeg som vanlig medlem kunne være med å påvirke og endre norsk politikk. Grunnmuren i velferdssamfunnet er arbeid, og nøkkelen til arbeid er utdanning.

– Som sosialdemokrat er det helt grunnleggende for meg å jobbe for at alle får de samme mulighetene i livet, og det får man ikke uten utdanning. I dag dropper en tredjedel av elevene i videregående ut, og det er altfor dårlig. De som dropper ut er stort sett barn av foreldre med lavere utdanning og inntekt. Dette har jeg både et sterkt ønske om rett og slett å forstå mer av – og derfor også virkelig få gjort noe med, sier Beck.

Da Arbeiderpartiet vant valget i Oslo etter 19 år med høyrestyre, ble Didrik valgt inn i Oslo bystyre og sitter i dag i kultur- og utdanningskomiteen. Der jobber han spesielt med problematikken rundt frafall i videregående skole og har reist rundt på forskjellige videregående skoler for å treffe elever, lærere og rektorer og for å se hvordan de lokalt jobber for å motvirke frafall.

– Jeg har vært utrolig heldig som fikk være leder av AUF i Oslo det året vi vant makta i Oslo kommune. Jeg har fått være med å stake ut en ny kurs for Oslo. Det har både vært utfordrende og utrolig gøy!

– Når Høyre og FrP styrer, vokser forskjellene mellom folk. Det er stor forskjell på en regjering som har som sin største satsning å gi skattekutt til de aller rikeste i Norge og en regjering som vil bruke disse pengene på velferd og investering i mennesker.

Fredrik

Fredrik Mellem er leder i Oslo Arbeidersamfunn, som er Arbeiderpartiets største og mest
tradisjonsrike partilag.

– Didrik og jeg kommer fra et parti som har dype og lange tradisjoner langs Akerselvas
bredder. Her bodde og arbeidet mange av de menneskene som ble samfunnsbyggere i vid
forstand, men da jeg krysset elva på vei til skolen i førsteklasse, kunne jeg betrakte en møkkete, grå og livløs elv. Industrien langs elva var i stor grad borte, forfallet var tydelig og elva sterkt forurenset. Det er sikkert mange som ikke vet det, men det var vår partikollega,daværende miljøvernminister Sissel Rønbeck, som tok initiativet til Akerselva miljøpark.

– Det er mange år siden nå, men den Akerselva vi har i dag og alt det flotte livet i, på og langs den, kan vi alle rette en stor takk til Sagene Arbeiderparti, Sissel Rønbeck og hele regjeringen til Gro Harlem Brundtland for, fastslår Mellem.

– Jeg har gjennom de siste 30 årene vært kommunepolitiker i tre høyst forskjellige kommuner, før jeg nå er blitt kandidat til Stortinget. Jeg elsker å bo på Sagene!

Derfor flyttet han tilbake.

– Og hvor også slekta har sine røtter, men jeg tror det er en fordel at det er del av oss politikere som kjenner mer enn sin egen grend eller sin egen by. Vi skal selvfølgelig være gode representanter for Oslo, men en god Oslo-representant tenker også på helheten og hele dette flotte mangfoldige landet vårt, sier Mellem.

LES OGSÅ: Sykkelbyråd Lan er fornøyd med Maridalsveien, vil ikke gjøre noe med den nå

LES OGSÅ: