Kattepusen fikk jobb på sykehjemmet

Miljøarbeider på jobb: Katten Mingus ble ansatt i september 2015, og har gledet beboerne på Sagenehjemmet siden. FOTO: MINA HAUGLI

– En hyggelig miljøfaktor for alle beboerne, sier Tone Wiik, hjelpepleier på Sagenehjemmet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.02.2017 kl 10:24

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

BJØLSEN: På Sagenehjemmet er Mingus et hett samtaleemne i spisestua. Den matglade katten er til stede under de fleste måltider i stua, hvor han også har sine egne matskåler.

– En hyggelig miljøfaktor for alle beboerne, sier Tone Wiik, hjelpepleier på Sagenehjemmet.

Beboer fikk katten ansatt

I september 2015 ble Mingus adoptert fra Dyrebeskyttelsen for å arbeide for Sagenehjemmet, takket være en av beboerne.

– En av våre beboere hadde alltid hatt katter, og var veldig glad i de. Beboeren skulle en dag få klippet negler og håret sitt, og da ble hun ikke rolig før hun fikk en kanin i fanget, forteller Wiik.

Etter en diskusjon blant de ansatte og beboerne, ble det bestemt at de skulle anskaffe en katt for beboernes trivsel. Beboerne var selv med å velge ut akkurat Mingus, som ble ansett som egnet for jobben av Dyrebeskyttelsen.

Se bildet større

Katten ser ut til å kose seg på Sagenehjemmet. FOTO: MINA HAUGLI

–Her og nå-øyeblikk

Avdelingen Mingus bor på er en demensavdeling. Han gjør som han vil hele dagen, og er både ute og inne. Katten gir beboerne noe å snakke om, og de synes det er koselig å ha han til stede.

– Beboerne husker han ikke alltid, men det er "her og nå-øyeblikk", som når de ser han, de synes er koselig. Beboerne vil gjerne dele maten sin med han, forteller Tone videre.  

Tone Wiik er hjelpearbeideren som hentet Mingus hos dyrebeskyttelsen, som passer på å ta med Mingus til dyrlegen når det trengs, og som har hatt mye med Mingus å gjøre.

Se bildet større

Dyrerikt: På Sagenehjemmet finnes det også en undulat, og hver uke har de besøk av besøkshunder. FOTO: MINA HAUGLI

Å anbefale

Sagenehjemmet har bare hatt positive erfaringer med miljøarbeiderkatten Mingus, og anbefaler andre sykehjem å gjøre det samme.

– Vi diskuterte lenge i starten om det egnet seg med tanke på allergier, men det har løst seg ved å ha adskilte grupper på hjemmet. Akkurat nå har vi ingen allergiker, med unntak av en nattevakt som tar en Zyrtec, forteller Wiik.

Et annet sykehjem har vært på besøk på Sagenehjemmet for å møte Mingus, for å se om det kan være noe for de.

– Det er virkelig å anbefale, avslutter Tone Wiik.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

 

Nøkkelord